Kyle Dyer élő adásban szerette volna babusgatni a nem sokkal korábban a haláltól megmentett kutyát, de az az arcába harapott. Az eset után egyből kórházba szállították, több műtét is vár rá.

70 öltéssel kellett összevarrni annak a a nőnek, akit élő adásban harapott arcok egy kutya a február elején. A denveri KUSA TV műsorvezetője ráadásul nem ússza meg ennyivel, további beavatkozásokra lesz szükség, írja a Daily Mail.

Kyle Dyer Facebookon mondta, hogy heteken belül újabb műtétre vállalkozik a kutya által csúnyán megsebzett arca helyrehozása érdekében. A Warrior Maximus, rövidebben Max névre hallgató eb viselkedését a tulajdonosai sem értik. “Maxnak beadtuk az összes védőoltást. Soha nem viselkedett vadul, egy gyengéd, jólnevelt családi kutya, aki még ugatni is alig szokott” - áll a Robinson család közleményében.

Maxet jelenleg ketrecben tartják, a tulajdonosát pedig megbüntették. Érdekes, hogy többen is a harapó kutya mellé álltak az ügyben, a 15 éve dolgozó műsorvezetőnek több üzenetet is küldtek, ami szerint ő volt a hibás az egészben, amiért túl közel merészkedett a kutyához. “Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint az ő hibája volt. Tudhatta volna” - szól az egyik hozzászólás.

Max azért szerepelt a tévében, mert korábban egy jeges tóból mentették ki szerencsés körülmények közt. Gazdája és megmentője társaságában mutatták be az esti híradóban az Argentin dogot, február 8-án, ahol Dyer természetesen azonnal elkezdte babusgatni a tényleg megható történet után, ekkor kapott bele durván az arcába. A műsort természetesen félbeszakították, hogy kórházba szállítsák a szerencsétlenül járt nőt.

Argentin dog

Az argentin dog temperamentumos, olykor szilaj kutya. Kiegyensúlyozott, komoly, szívós, bátor, néha domináns viselkedésű. A gazdájához és családjához nagyon hűséges, irántuk érzett szeretetét gyakran kifejezi. Általában igen figyelmes, és szükség esetén a család védelmére kel, de ugatni csak ritkán szokott. Az argentin dog remekül kijön a gyerekekkel. A látogatókkal eleinte bizalmatlan, a család barátait azonban lelkesen fogadja. Az argentin dog ritkán viselkedik barátságosan más kutyákkal. A kanok különösen hatalmaskodók lehetnek, de a szukák is hajlamosak erre. E tekintetben a megfelelő szocializáció csodákat tehet. (forrás: Wikipedia.hu)