Hosszú hónapokat tölthet börtönben az az angol buszsofőr, aki tavaly tavasszal egy vita után kegyetlen bosszút állt egy bringáson. Egy hirtelen mozdulattal nekiirányította a buszt a vele egy irányban haladó kerékpárosnak, és valósággal felöklelte. Az esetről video is készült.

Akár tipikus pesti történet is lehetne az, ami az angliai Bristolban történt 2011. április 5-én reggel - írja a Daily Mail. A most 29 éves Gavin Hill békésen vezette menetrendszerinti buszát Bristolban, de egy körforgalomban összeszólalkozott egy kerékpárossal. Egy irányba haladtak tovább, és később a sofőr úgy döntött, bosszút áll a beszóló bringáson, és egy határozott kormánymozdulattal felé irányította a buszt. A több tonnás jármű felöklelte a kerekező Phillip Meadet, aki látványosat perecelt az aszfalton.

Mead három méteres repülése után egy törött láb és egy törött csukló maradt. Hill ezután megállt, megnézte, elég jól elütötte-e a bringást, majd elhajtott. Hill ámokfutásának egyik előzménye volt, hogy a kerékpáros megcibálta a busz ablaktörlőjét. A kétgyerekes Mead két hetet töltött esése után kórházban, hat hétig gipszben volt és négy hónapig nem tekerhetett. Azóta újra kerékpárral jár munkába.

Csütörtökön a bristoli bíróság 17 hónapnyi börtönre ítélte Hillt, akit nagyon elönthetett a düh, ha figyelmen kívül hagyta a körülményeket. Ugyanis a buszon vélhetően ültek utasok, több gyalogos és autós is láthatta az esetet, egy közlekedési kamera az egész öklelést rögzítette, ráadásul még cserben is hagyta a széttört kezű-lábú Meadet. "Ön fegyverként használta a buszt, hogy megfélemlítse és megijessze Mead urat" – indokolta a bíró az ítéletet.

A baleset áldozata csak arra emlékszik, hogy elvesztette az egyensúlyát, átbukott a bringán, és elgurult a földön. Utána megpróbált felállni, de látta, hogy a bicikli a busz alatt hever, a kerekeiben pedig nyolcasok vannak. "Nem gondolom, hogy arra készült, hogy eltörje a csontjaimat, vagy legalábbis nem szeretnék erre gondolni" – mondta az áldozat. Hozzátette, tesz arra, mennyi büntetést kap Hill, a lényeg, hogy elismerte a felelősségét. És valóban, a tízéves buszsofőri rutinnal rendelkező Hill is az "őrület pillanata"-ként írta le ámokfutását. A megbánás azonban későn jött: Hillt kirúgta a Bugler Coaches buszcég.