Kártérítés helyett gázsit kaptak a swingerklubban lefilmezett szülők

2012.02.17. 18:33
Egy német tinédzser az interneten bukkant rá az RTL II azon műsorára, amelyben szülei szerepeltek félreérthetetlen helyzetben. Apu és anyu a bíróságra ment, hogy némi kártérítést csikarjon ki a televíziós csatornától és a műsor készítőitől, ám a bíróság nem adott helyt a kérelmüknek, hiszen tudták, hogy filmezik őket, jó, arról nem volt szó, hogy felismerhetőek lesznek. Azért így is jár nekik háromezer euró, amiben benne van a gázsi és a perköltség.

Egy 15 éves német tinédzser igencsak meglepődött, amikor a RTL II csatorna swingerklubokról szóló műsorában a szüleit látta viszont. Az édesanyja állítólag csak egy harisnyatartót viselt, édesapja pedig Batmannek öltözve éppen egy szexuális segédeszközt szorongatott a kezében.

tk3s 6299320

A házaspár be is beperelte a televíziós csatornát a lányukat ért érzelmi megpróbáltatások miatt. A páros többek közt kijelentette, hogy a helyszínen a rendező megígérte, hogy kipixelezik majd az arcukat, ám ez mégsem történt meg. A műsor gyártója elismerte, valóban azt mondták a szereplőknek, hogy nem lesznek felismerhetőek, majd véletlenül elfelejtkeztek erről az utómunkálatok során, az RTL II pedig abban a hitben volt, hogy a szereplők vállalták arcukat.

A bíróság mindenesetre nem adott helyt a szülők kérelmének, legalábbis nem az eredeti formájában. „Megértem a helyzetüket, és nem lennék az önök helyében” – jelentette ki a bíró. Hozzátette, önszántukból mentek el a klubba, és tisztában voltak azzal, hogy felvétel készült róluk, így be kell érniük azzal, hogy a produkciós cég, illetve a televíziós csatorna fizet nekik némi gázsit a szereplésükért, és természetesen ők állják a per költségeit is.

tk3s 56-1000300146

A pár persze szeretett volna a bíró által ajánlott 200 eurós fizetségnél magasabb gázsit kialkudni, ám figyelmeztették őket, hogy ez esetben a lányukat is be kell idézni, hogy elmesélje, pontosan mi is történt, és hogy ez milyen hatással volt ez a család életére – írja a Süddeutsche Zeitung. Végül csak sikerült megegyezni az összegben, az ítélet szerint az alpereseknek összesen háromezer eurót kell emiatt leperkálniuk a swingeres szülőknek.