Rendőrként és striciként is dolgozhatott Monty Green, akit többször is gyanús emberek társaságában láttak, és az egyik brooklyni klubban is úgy viselkedett a szemtanúk szerint, mint egy strici. Nem teljesen makulátlan az előélete, korábban nyilvános szexen is rajtakapták.

Monty Green igazán filmes módját választotta rendőri fizetése kiegészítésére, ugyanis plusz keresetként lányokat futtatott a brooklyni éjszakában, írja a Daily News. Greent négy hónap alatt tartották megfigyelés alatt, ezalatt többször is látták, hogy az egy másik férfival elhagyják az egyik helyi kuplerájt, hogy elmenjenek a külvárosba, ahol nők is beültek az autóba.

Green ügyvédje szerint védence egyáltalán nem tartózkodott a helyszínen, és amúgy sem tudnak bizonyítani semmit, mivel egyszer sem láttak egyértelmű jelet arra, hogy a rendőr striciként is működött volna. A hat éve dolgozó férfit prostitúció elősegítésével vádolták meg.

A Rockwell's Bar & Lounge-ban tartott szombati bulik szervezője, Jerry “Creation” Gavin is alátámasztotta a Green elleni vádat, amikor elmondta, hogy a férfi soha nem fizetett bizonyos szolgáltatásokért, és “úgy viselkedett, mint egy strici”, ami annyit tesz, hogy ő sikálta el az esetleges gondokat a klubban, és ügyelt rá, hogy mindig elég nő legyen.

A rendőrtiszt tagadja a vádakat, és azt is meglebegtette, hogy 25 millió dollárra akarja beperelni a várost, amiért ekkorát csorbítottak a jó hírén. Greennek azért eddig sem volt olyan nagyon jó híre, korábban nyilvános szexen kapták rajta, bár ott nem derült ki, milyen viszonyban volt a nővel.

Rendőröket viszonylag ritkán kapnak rajta hasonló tevékenységen, de többször is segítették a stricik munkáját. Magyarországon például 2011. novemberében Kaposváron derült ki, hogy egy rendőr hosszú ideje szolgáltat információkat a rossz oldalnak, természetesen némi pénzért cserébe.