Bill Wilson kilenc éve fest kiköpött, széttaposott, megkeményedett rágógumikra a londoni utcákon. Minden elkészült darabot lefényképezett: nemrég kiállítást is rendezett belőlük.

A londoni Bill Wilson az egyébként rengeteg helyen bűncselekményként, illetve vandalizmusként kezelt graffitinek, vagyis különféle középületek, vagy járművek hol művészi értékkel bíró, hol csak simán feltűnési viszketegségből történő összefirkálásnak egy különösen szélsőséges vállfaját űzi – írja a Daily Mail. A brit graffitis ugyanis nem házfalakra, hanem utcákon elejtett, használt, széttaposott és már megkeményedett rágógumikra fest. Tényleg.

Az alig néhány centi átmérőjű miniatűr festmények igazi műalkotások, és talán nem véletlen, hogy Wilson 2010-ben a Royal Society Of Chemistrynek is dolgozott: 118 minirajzot készített nekik, melyek mindegyike egy-egy kémiai elemhez kapcsolódott. A művész szerint egy-egy rajz elkészülési ideje két órától három napig tart, és mivel ezek általában nem maradnak meg az örökkévalóságnak, Wilson fényképet készít róluk.

A kicsit undorító alapanyagra készülő minigraffitik fényképeiből nemrég sikeres kiállítást is rendező Wilson nemcsak a brit média figyelmét keltette fel, hanem szerepelt már olasz, német és amerikai médiumokban is, sőt, már egy dél-koreai tévéshow-ban is, ezért arrafelé afféle mikrocelebnek számít.