A stockholmi kórház az álláshirdetése alapján olyan nőket venne fel nővérnek, akik akár sorozatokban is szerepelhetnének. Szerintük az emberek értik a viccet, és még nem is kaptak negatív kritikát.

Svédországban kissé szexista álláshirdetést adott fel az egyik stockholmi kórház, melyben nővéreket keresnek nyári munkára, de nem akármilyet, hanem "tv-sorozat szinten dögöseket", írja a Daily Mail. A hirdetés szerint egy tanfolyam elvégzése után ott dolgozhatnak a lányok a Södersjukhuset kórházban egész nyáron.

A kórház munkaügyi igazgatója, Jörgen Andersson tagadta a vádakat, miszerint ez szexista lenne. "Egyszerűen csak minden tekintetben a legjobb jővéreket szeretnénk megtalálni, és kicsit fel akartuk pörgetni a kampányt. Szerintünk az emberek megértik, hogy ez csak figyelemfelkeltés, semmilyen negatív visszajelzést nem kaptunk" - mondta Andersson.

A férfi annyira ragaszkodik a reklám komolytalanságához, hogy szerinte még képet sem kell küldeni az önéletrajzokhoz. "Egyszerűen csak jól képzett nővéreket akarunk találni, külső megjelenéstől függetlenül." A kórház vezető nővére, Elisabeth Gauffin sem lát problémát az egészben. "Jó lenne, ha az embereknek lenne képzelőerejük, és érdeklődnének."

Nemrég Magyarországon is elterjedt egy kissé túlzottan szexista hirdetés, akkor "kifejezetten csinos, vékony, kismellű (mert ez a trend) diáklányokat" kerestek műsorvezetésre, kizárva ezzel a nagy méretekkel rendelkező nőket. Meg persze a férfiakat.