Előzetes letartóztatásba helyezték a Miss Hungary és Miss Tini Hungary szépségversenyek szervezőjét. Répás Lajost azzal gyanúsítják, hogy 2010 nyarától nőket, köztük több kiskorút is szexuális szolgáltatás céljából közvetített külföldre. A közvetítésért cserébe a rendőrség közleménye szerint pénzt és szexet kért. A Nemzeti Nyomozó Iroda nem zárta ki a Velvetnek, hogy az ügynek köze lehet a Dubaj-történethez. Répás neve már korábban is felmerült egy hasonló ügyben, akkor Ricardo Solit vádolták emberkereskedelemmel.

A rendőrség nem zárta ki, hogy összefügg a Dubaj-üggyel

Répás Lajos, a MISS Modellügynökség - Versenyiroda tulajdonosának előzetes letartóztatását február 16-án elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a Miss Hungary, a Miss Tini Hungary és Miss Bikini szépségversenyek szervezője a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2010 nyarától nőket, több kiskorú személyt is közvetített szexuális szolgáltatás céljából külföldre, főleg európai országokba, tevékenységéért pénzt kért. A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője nem zárta ki, hogy Répás ügye összefüggésben áll a Dubaj-történettel, de továbbiakat nem kívánt hozzátenni.

Gerencsér András, a Dubaj-ügy egyik gyanúsítottjának, Sz. Viviennek az ügyvédje a Velvetnek azt mondta, nincs tudomása arról, hogy összefüggés lehet a két ügy között. „A Dubaj-ügy nyolc hónapja tart, és ez idő alatt egyetlen egy ilyen irányú kérdést sem intéztek a védencemhez, és amennyire én tudom, a másik két gyanúsítotthoz sem” – tette hozzá Gerencsér.

“Én erről nem tudtam semmit, szerintem ez nem is igaz” – nyilatkozta a Velvetnek Nádai Anikó, a Való Világ 4 exjátékosa, aki 2010-ben indult a Miss Hungary versenyen. Hozzátette, nem is hallott arról, hogy Répás Lajos lányokat futtatna, erről egyik versenyző sem pletykált. A korábbi Miss EU Hungaryt sem keresték meg soha a prostitúció lehetőségével.

"Szerencsére az elmúlt egy évben itt tanulok Spanyolországban, semmiről nem hallottam, semmiről nem tudok. Engem nem kerestek meg soha ilyesmivel, mondjuk ez érthető is, mert hat éve párkapcsolatban élek" – nyilatkozta a Velvetnek Maximovits Anett. A zsűri, aminek többek közt tagja volt Dörner György és a BRFK volt rendészeti igazgatója, Bozsó Zoltán is, Gregori Dórát választotta abban az évben a legszebbnek.

Répás Lajos 2-8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat

A rendőrség a közleményben arra is kitér, hogy Répás Lajos a szervezésért jutalékot kért el. "R. L. szervező tevékenységéért az általa kiközvetített személyek keresetének 20-25%-t kérte el, valamint egyes személyeknél a további munkalehetőség feltételeként szabta meg, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen" – áll a NNI közleményében. Répás Lajos kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat, ha az ügyben elítélik.

Répás Lajos 1998 óta szervezi a Miss Hungary szépségversenyt, a 14 és 26 év közötti lányok közül kerül ki évről évre a Miss Tini Hungary és a Miss Hungary győztese. Répás neve nem először merül fel a kerítéssel kapcsolatban: 2009-ben a Ricardo Soli-féle emberkereskedelemmel összefüggésben tűnt föl; akkor nemzetközi elfogatóparanccsal Solit és őt is Franciaországba szállították. Répást hamar kiengedték, Solit viszont nem. Előbbi akkor azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy az akkor pár hete eltűnt francia diákány, Ophélie Bretnacher nevét a modellügynökségével hozták összefüggésbe.

Dubaj-ügy

Ügyvédje tájékoztatása szerint Sz. Vivien 2009-ben kezdett beszervezni modelleket – többen a barátnői közül kerültek ki – hoszteszmunkára az Egyesült Arab Emírségekbe. Néhány hónappal ezelőttig magánszemélyként intézte a lányokat, céget csak a közelmúltban alapított. Gerencsér András, Sz. Vivien ügyvédje nem tud arról, hogy K. Zoltánon, P. Szilvián és Sz. Vivienen kívül másokat is meggyanúsítottak az ügyben. Hasonlóképpen arról a listáról sincs tudomása, amin állítólag 119 dubajozó lány neve szerepel – köztük állítólag ismert modellekkel és szépségversenyzőkkel.