Bérgyilkost fogadott fel az elvakult állatvédő

2012.02.24. 10:57
Egy ohiói nő a Facebookon próbált keresni valakit, aki egy helyi könyvtárban megöl egy szőrmét viselő, lehetőleg 14 évesnél idősebb illetőt miközben ő szórólapokat osztogat a szőrmeipar szörnyűségeiről. Meredith Marie Lowellre az FBI is felfigyelt, és az egyik ügynökük bérgyilkosnak adta ki magát, így sikerült végül elkapni.

Kedden otthonában tartóztatták le azt a 27 éves állatvédőt, aki a Facebookon keresett bérgyilkost – írja a Reuters. Meredith Marie Lowell tavaly év végén Anne Loweryként írt a Facebookra egy bejegyzést arról, hogy szeretne létrehozni egy virtuális közösséget, amelynek segítségével megtalálhatja azt a vállalkozó szellemű illetőt, aki megöl egy szőrmét viselő embert.

stockfresh 1612874 fur sizeM

Az FBI novemberben szerzett tudomást a tervéről, és az egyik ügynök ezután kezdett levelezni vele bérgyilkosnak kiadva magát. „Nagyon határozott volt, és úgy éreztük, mindenképpen közbe kell lépnünk” – nyilatkozta Scott Wilson, a Szövetségi Nyomozóiroda egyik szóvivője.

A nő azt szerette volna, ha a felbérelt gyilkos az otthonához közeli könyvtárban végez áldozatával. Eredetileg 850 dollárt fizetett volna, de az egyeztetések során arra panaszkodott, hogy sajnos nincs elég pénze, igaz, vannak arany ékszerei. Végül úgy döntött, hogy csak száz dollárt ad, és majd októberben kellene lecsapni a szőrmét viselőkre. Egyúttal arra utasította az illetőt, hogy az áldozatnak két percen belül kell meghalni, és 12 vagy inkább 14 évesnél kell idősebbnek lennie. Ja, és persze ne legyen ismerőse sem neki, sem a családtagjainak.

Mint kiderült, Meredith Marie Lowell az otthonához közeli könyvárból levelezgetett a „bérgyilkossal”. Itt is akart találkozni vele, sőt, azt akarta, hogy az illető a gyilkosságot is ezen a helyszínen kövesse el. A nő kifejtette, ő is szeretne jelen lenni a gyilkosságoknál, mert szórólapokat akar osztogatni a helyszínen a szőrmeiparral kapcsolatban. Az asszony, aki magát Rosa Parkshoz, az afroamerikaiak polgárjogi mozgalmának egyik vezéralakjához hasonlította, az ügynököt arra kérte, hogy nevezzen meg olyan állatvédőket, akik segíthetnek kiszabadítani a kísérleti állatokat egy helyi klinikáról. Majd megkérdezte, hogy szerinte mi a különbség a kísérleti állatok, valamint azon emberek között, akikkel hasonló dolgokat műveltek a holokauszt alatt.

000 DV1082790
Fotó: Jack Guez

Lowell, aki állítólag nem gondolta volna, hogy le is tartóztathatják, korábban már tett feljelentést a rendőrségen a szőrmeiparban folyó dolgok miatt és az új Cleveland Aquarium ellen is sokat kardoskodott, szerinte ugyanis nem helyes, hogy az állatokat akaratuk ellenére egy fürdőkádszerű helyre pakolják. Lowell a leveleiben egyébként arra panaszkodott, hogy a családjában senki nem hajlandó átállni a vegán életmódra, ő pedig nem tud együtt élni olyan emberekkel, akik nem hajlandóak megszabadulni a szőrméből készült holmijaiktól.

Meredith Marie Lowell szerdán még őrizetben volt, és a Reuters szerint február 28-án lesz majd jelenése a kerületi bíróságon.