Brittany Molina térdig érő szoknyája és cicanadrágja megmozdította az erkölcsös mormon iskola fantáziáját. Az egyik diák cetlire írt üzenetben figyelmeztette a szigorú öltözködési szabályok betartására a lányt, aki felháborodásában kiposztolta ezt a Twitterére. Nyomban szerelmes levelekkel és egy modellkedési ajánlattal bombázták meg őt.

Ahelyett, hogy szerelmes levelet hozott volna a postás, egy finom fenyegetéssel teleírt lapot kapott a 21 éves amerikai lány, Brittany Molina - írja a Daily Mail. A levelet egy - az ő utah-i, erősen mormon iskolájába járó - fiú írta, aki hangot adott megrökönyödésének, amiért Molina oly provokatívan öltözik. A provokáció az olykori hosszú (értsd: térdig érő) szoknyában és cicanadrágban merült ki.

A csinos, szőke diáklány felvette a kesztyűt, és feltette a lefotózott kéziratot a Twitterre, mellépakolva magáról több fotót, amin a támadott ruhában pózol. "Szóval ez a fiú odajött hozzám... Arra gondoltam, hogy egy szerelmes üzenetet fog átadni" - írta Molina, akit az iskola halljában állított meg diáktársa. A következőket írta a cetlire:

"Meg kéne fontolnod, hogy az, amit hordasz, negatív hatással van a férfiakra (és nőkre) körülötted. Sok ember azért jön erre az egyetemre, mert biztonságban érzi itt magát, mind morálisan, mind fizikálisan. Ők elvárják másoktól, hogy betartsák a Becsületkódexet, amit mindannyian elfogadtunk. Kérlek, fontold meg az elkötelezettséged a Becsületkódexhez (amit te is elfogadtál), amikor felöltözöl nap mint nap. Köszönöm."

"Úgy emlékszem, hogy farmerben, pulcsiban és teniszcipőben voltam tegnap. Ezért nem is érezhetik az emberek kényelmetlenül magukat" - reagált a levélkére Molina. A netes közösség hamar felkapta a lány esetét, aki virágok, csokoládék és névtelen szerelmes üzenetek armadáját kapta.

Bevédte őt a modellkedés

Még a modellszakma is megtalálta, és állást ajánlottak neki. Cris Pulsipher ruhatervező találta meg, aki a sok rossz után pozitívba akarta fordítani Molina önbecsülését.

"Olyan szerény és pozitív személyiség. Úgy gondoltuk, Brittany tökéletes arra, amiért kiáll a márkánk - képes legyél jól öltözni, ne érezd magad nyugtalannak amiatt, amit hordasz, és érezd magad kényelemesen a ruháidban egész nap" - osztotta meg cége ars poeticáját a tervező, akinek ruhái Utah államban érhetők el. "Kaptam néhány szép ruhát, és ők tényleg kedves nők. Megpróbáltam kisegíteni őket - támogatni az üzletüket" - nyilatkozta Molina a Salt Lake Tribune helyi lapnak a megállapodásukról.

A Brigham Young Egyetemet egyébként maga a mormon egyház alapította, és sokan eleve hittant tanulnak itt. Az említett becsületkódexük is szigorú: tilt mindenféle alkoholt, dohányterméket, kávét, káromkodást és az öltözködést is meghatározza. A lányok nem hordhatnak testhez feszülő ruhákat, a szoknyájuk is minimum térdig érő kell, hogy legyen. A piercingek és extrém frizurák tilalma is általános. MIndezek ellenére ha megnyitjuk a honlapjukat, egyből egy testhez feszülő ruhában táncoló lány fogad minket.