A Meleggyilkos néven hírhedtté vált Colin Ireland öt embert végzett ki 1993-ban, tettéért pedig életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Újévi fogadalomként kezdett el gyilkolni, ötvenhét éves korában, természetes halállal hunyt el a börtönben.

Elhunyt Nagy-Britannia legbrutálisabb sorozatgyilkosa – írja a Daily Mail. Az ötvenhét éves Colin Ireland öt ember megöléséért került börtönbe 1993-ban, és mivel tényleges életfogytiglanra ítélték, jó eséllyel soha nem szabadulhatott volna ki. Ireland a múlt héten természetes halállal halt meg, a West Yorkshire-i Wakefield börtönben.

A Meleggyilkosként köztudatba került Ireland öt meleg férfit gyilkolt meg 1993-ban, négyüket ráadásul egy rövid, alig több, mint kéthetes ámokfutás során. Elfogásakor a férfi azt mondta, hogy semmi különösebb baja nincs a homoszexuálisokkal, egyszerűen azért választotta őket célpontjául, mert a hátrányos megkülönböztetéstől félve sokkal ritkábban fordulnak a rendőrséghez hasonló esetben, mint más szubkultúrák tagjai.

Az egykori katona Ireland 1993 január elsején, újévi fogadalomként határozta el, hogy sorozatgyilkos lesz belőle. Első áldozatát március elején csalta fel a lakására, hogy ott megkínozza és megölje, majd csaknem három hónap tétlenkedés után május végétől június elejéig négy másik homoszexuálist ölt meg hasonló módon.

A rendőrségi beszámolók szerint Ireland kimondottan profin dolgozott: mindig vitt magával váltóruhát, és igyekezett elkerülni, hogy nyomot hagyjon maga után. Ezzel együtt kimondottan dolgozott benne az exhibicionizmus: a május végén elindított gyilkosságdömpingje során többször felhívta a rendőrséget és a napilapok szerkesztőségeit is, hogy eldicsekedjen tetteivel. Végül egy óvatlanul otthagyott ujjlenyomata buktatta le, és amikor elfogták, mind az öt gyilkosságot beismerte.