Jill Hawkins először 1992-ben volt béranya, azóta szinte alig állt le. Most terhes a tizedik gyerekével, és tervei szerint még két terhességet szeretne kihordani mire két év múltva ötven éves lesz. Saját gyereke nincs, nem is szeretne. A testét nagyon megviselik a terhességek, a harmadik terhessége után depressziós lett, de azt mondja, nem a béranyaság miatt.

A brightoni Jill Hawkins néhány évvel ezelőtt, amikor nyolcadjára volt terhes úgy döntött, többet nem fogja más gyerekeit kihordani, mert nagyon nehezen viselte azt a terhességet. Szinte folyamatosan fájt a feje, nagyon gyorsan kifáradt, megszenvedte a teste a dolgot. A 47 éves nő terhességfüggő, nem is tudott leállni a dologgal, jelenleg éppen ikreket vár, hogy augusztus közepén megszülje a kilencedik és a tizedik gyerekét - íjra a Daily Mail.

Vagyis nem a saját gyerekeit, hanem ezúttal egy olyan szimpatikus párnak, ahol a férj Hawkins elmondása szerint hasonlít Kevin Costnerre. Hawkins ugyanis béranya, már 1992 óta, akkor vállalta el először, hogy kihordja valaki gyerekét.

A mostani gyerekeket egy olyan párnak szüli majd, akiknek már van egy kilenc éves lányuk, de a feleség azóta nem tud teherbe esni, és a mesterséges megtermékenyítés sem jött össze nekik. Hawkins szimpatikusnak találta a párt, ezért döntött úgy, hogy még egyszer kihordja valaki gyerekét. És ugyan ezt a mostani terhességét még az előzőnél is nehezebben viseli, az a terve, hogy 50 éves korára még két gyereket szeretne szülni, és utána tényleg felhagy a béranyasággal.

“A szüleim aggódtak az utolsó terhességemnél, mert akár életveszélyes állapotba is kerülhettem volna. De elfelejtettem a rossz emlékeket. Úgy döntöttem, még egyszer belevágok. Úgy érzem, a terhesség kiteljesíti az életemet. Természetemnél fogva szeretek adni, és abban vagyok a legjobb, hogy gyerekeket adjak másoknak” - mondta a nő a lapnak.

Saját gyereke nincs, két macskája van

Hawkins Brightonban dolgozik titkárnőként, egy kétszobás lakásban él két macskájával, de saját gyereke nincs, hiába terhes most a tizedik gyerekével. Azt mondja, nem az az anyatípus. “Sosem akarom megtartani a gyerekeket. Nem vagyok anyatípus, és nagyon önző vagyok. Nem sok nő képes arra, hogy odaadjon egy gyereket valakinek. A szülés nagyon megindító dolog. Mindenki arra vágyik, hogy megfogja a gyereket szülés után. Csodás érzés, és nagyon erősnek kell lenni ahhoz, hogy lemondj erről az érzésről. Az emberek azt gondolják, hogy őrült vagyok, de szerencsére a barátaim már nem” - mondta a nő a Daily Mailnek.

Hawkins egyedül él két macskájával, nincs férje, sem barátja, férje nem is volt soha. Azt mondja, szerelmes sem volt egész életében.

Az első terhességéből gondjai is adódtak ebből, a munkahelyén ki kellett találnia egy képzeletbeli férfit az életébe, akinek a gyerekével terhes, hogy ne keltsen feltűnést. A szülés után sokkal durvább dolog jött, akkor azt kellett beadnia munkatársainak, meg a főnökének, hogy meghalt a csecsemő.

A munkatársaitól részvétnyilvánító képeslapokat és virágokat is kapott, hogy enyhítsék a fájdalmát.

Egyre jobban megviselik a terhességek

Az első terhességénél hazudnia kellett, de a többi sem volt zökkenőmentes. A második terhessége 1994-ben volt, a harmadik 1998-ban. Ezután a terhesség után egy évvel depressziós lett. Orvoshoz is kellett fordulnia.

Végül 2001-ben újabb gyereket vállalt, majd 2002-ben még egyet. A depressziója nem múlt el, 2004-ben volt egy öngyilkossági kísérlete. Rengeteg nyugtatót vett be. Az orvosok szerint a szinte állandó terhesség viselte meg nemcsak testileg, de szellemileg is, Hawkins viszont azt mondta, hogy depresszióját gyerekkori traumák okozzák, illetve az állandó harca a kilóival, semmi közük a terhességekhez.

A hatodik gyereke 2004-ben született, a hetedik 2006-ban, a nyolcadik pedig 2010-ben. Hawkins a hetedik gyereke után egy darabig gondolkozott rajta, hogy megpróbál magának partnert találni a társkeresők segítségével, de inkább újra teherbe esett.

A nyolcadik terhességet már nagyon nehezen viselte, szinte alig tudott dolgozni a terhessége alatt, folyamatosak voltak a rosszullétei, a feje is nagyon sokat fájt. A mostani terhességénél sem jobb a helyzet, de azt mondja kibírja, ez ezzel jár.

“Nagyon hamar elfáradok. Mindent gyorsan, kis adagokban kell elvégeznem, ráadásul a fejfájások már a hetedik hétben elkezdődtek. Állandóan fáj a fejem. Szedhetnék fájdalomcsillapítókat, de nem foglalkozom a dologgal, ráadásul az ikreket is veszélybe sodorhatnám így” - mondta Hawkins.