horoszkóp

Az életével játszik az óriáslábkörmű nő

2012.03.06. 16:30
Az 54 éves Ayanna először a kézkörmeit növesztette extrém hosszúra, de nem volt elégedett, úgyhogy a lábkörmeit is körülbelül tízcentis hosszúságúra növesztette. Szerinte így szexi, de nem tud cipőket felvenni, ráadásul a mozgás is csak körülményesen megy neki. Pedig fontos lenne, hogy mozogjon, mert cukorbetegsége van.

“Ez így szexi és elegáns. Hosszú körmű istennőnek tartanak” - mondta a magát csak Ayannának hívó nő a TLC bizarr függőségekről szóló műsorában. A 54 éves nő először azzal vált ismertté, hogy hosszúra növesztette a kézkörmeit, de ez talán annyira nem is szokatlan.

Jass Ison Sinkfield például 22 év alatt körülbelül hatvan centisre növesztette meg a körmeit a kezén . Ayannának nem ilyen hosszúak a kézkörmei, de ami különlegessé teszi, hogy Ayanna a lábán is megnövesztette a körmöket, összesen nagyjából 40 centi lábkörme van. A leghosszabb körülbelül tíz centi, a legrövidebb körülbelül öt - írja a Daily Mail.

A Guinness rekordot a férfiaknál Melvin Boothe tartja, akinek a leghosszabb körme egy méter volt, és összesen körülbelül tíz méternyi körme volt. A nőknél a rekorder Lee Redmond, akinek közel kilenc méternyi körme, köztük az egyik 90 centissel veszett oda egy autóbalesetben. Lábkörmös rekord nincs a Guinness oldalán, így ezt a címet Ayanna még akár meg is szerezheti.

De Ayanna akár az életét is kockára teheti a különös függősege miatt. A nőnek ugyanis 2-es típusú cukorbetegsége van, ami miatt sok mozgásra lenne szüksége. De a körmei miatt nem tud mozogni.

A másik nevén felnőttkori cukorbetegség kialakulása egyrészt megelőzhető megfelelő étrenddel és sok mozgással, és ha már kialakult, akkor megfelelő étrenddel és sok mozgással kordában lehet tartani. Ezt nem tudja Ayanna megtenni a körmei miatt.

A nő nem tud felmenni a lépcsőkön, csak hátrafele, mert a lába nem fér el a lépcsőfokokon rendesen. Nem tud cipőt hordani. Általában nyitott papucs van rajta, illetve olyan tornacipők, amelyeknek levágják az orrát. De a hosszú körmei miatt úgy jár totyogva, mint a pingvinek.

A róla készült videón látszik, amikor elment táncolni, hogy mozogjon egy kicsit, akkor is komoly problémái voltak a körmei miatt. Egyrészt nem tudott rendesen lépni, másrészt végig azon aggódott, hogy a partnere rálép majd a lábára, így végig feszült volt a foglalkozáson.

“A személyiségem felét ezek a körmök teszik ki. Elképzelhetetlen, hogy levágjam őket” - mondta a nő. Ayanna öt évvel ezelőtt kezdte el a lábkörmeit is növeszteni.