A világ leghíresebb diétázója megint meghízott. Az amerikai Michael Hebranko, aki fénykorában 418 kilót nyomott, Richard Simmons fitneszguru segítségével fogyott le 72 kilóra. Ám rövid életű volt karcsúsága, mára ismét 200 kiló fölött van az amerikai férfi.

Orvosai szerint ha nem fogy le nagyon gyorsan az 58 éves Micheal Hebranko, akkor nem fogja megérni a 60. születésnapját – írja a Daily Mail. A javaslat szerint legalább 60 kilót kéne fogynia a szív-, máj- és veseproblémákkal küzdő férfinak. A Staten Islanden élő, ágyhoz kötött Hebranko az elmúlt években 1816 kilót szedett fel és adott le összesen, és jelenleg a fele egykori legnagyobb súlyának. "Tudom, hogy az evés megöl. Függő vagyok, ugyanúgy, mint egy alkoholista vagy drogos. Azt gondoltam, nem fogom ezt csinálni 60 éves koromig. Már csak két évem van addig, és az orvosok nem hisznek benne, hogy le tudok fogyni”.

A férfi, akire napközben egy ápolónő, esténként pedig felesége, Madeleine vigyáz, áldozatnak érzi magát.

A falánk férfi 13.260 kalóriát eszik meg naponta, annak ellenére, hogy problémái vannak a légzésével, és ezért oxigénmaszkot tart az ágya mellett vész esetére.

Felesége, aki nem elég, hogy napi 12 órát dolgozik, a mozogni képtelen férjét kell ápolja otthon. „Már korábban is le tudott fogyni, úgyhogy hiszek benne, hogy újra meg tudja csinálni. Ez az egyetlen remény, hogy túlélje” – nyilatkozta a leterhelt asszony.

„Mindenem megvolt. Fantasztikus feleségem, sikeres karrierem egy gyógyszervállalatnál és egy csodás 10 éves fiam. Amikor 418 kilóra híztam, öngyilkos akartam lenni, és egy fegyvert kértem az egyik  barátomtól. Nem tudtam felmenni a lépcsőn, nehezen lélegeztem, mert nyomta a hasam a tüdőmet, és nem tudtam abbahagyni az evést. Ebédre megettem négy pulykás szendvicset. Aztán hazafelé titokban megettem hat Big Macet. Otthon én főztem, úgyhogy készítettem egy hatalmas adag húst és megettem. A feleségem százezerszer kérte, hogy hagyjam abba az evést."

Miután sokáig gondolkodott, hogy öngyilkos lesz, de nem volt képes megtenni, Hebranko szívrohamot kapott, ami arra késztette, hogy segítséget kérjen Richard Simmons fitneszgururól. Az 1200 kalóriás diétára fogott férfi, aki csak zöldségeket és fehérjét ehetett, 346 kilót fogyott, és ezzel megkapta a megtisztelő „Legtöbbet fogyott ember” címet a Guinness Rekordok Könyvében.

Nem sokáig élvezhette új alakját, mert hamarosan újra hízni kezdett. A következő hat évben egyre csak hízott, és egy alkalommal légi úton szállították kórházba. 1998 óta nem sikerült 160 kiló alá fogynia, de most kénytelen lesz megtenni, ha élni akart. „Ha akarom látni felnőni az unokáimat, akkor cselekednem kell. Mindenkinek tudnia kell, hogy az elhízás betegség. Aki ilyen problémával küzd, minél előbb kérjen segítséget, nehogy úgy járjon, mint én."