Megbilincselve vitték el a rendőrök a burbanki nőt, akinek a bűne mindössze annyi volt, hogy a körmét lakkozta a Southwest Airlines egyik járatán. Rendzavarás alapos gyanúja miatt hallgatták ki, és tíz órán át tartották fogva, de a vádat végül elejtették.

Megbilincselve vezették el, és tíz órán át egy cellában tartották fogva azt a burbanki nőt, akinek mindössze annyi volt a bűne, hogy a körmét lakkozta az egyik amerikai légitársaság, a Southwest Airlines Los Angelesből Houstonba tartó járatán – írja a Daily Mail.

Jeanie Daniels a barátjához, Jimmy Hauserhez utazott Houstonba, és a repülőgépen kezdte el lakkozni a körmeit. Az egyik stewardess odament hozzá, és megkérte, hogy hagyja abba, mert a körömlakk erős szaga zavarja az utasokat. Daniels, elmondása szerint elnézést kért, és azonnal eltette a lakkot, de röviddel ezután felfedezte, hogy mindössze két körme maradt lakkozatlanul, és a gondok ekkor kezdődtek.

"Kimentem a mosdóba, hogy befejezzem a körmeimet. Egy lélek sem volt ott, tehát biztos vagyok benne, hogy senkit sem zavart a lakk szaga" – nyilatkozta a CBS televíziónak Daniels, akit egy másik, igen dühös stewardess várt a mosdó ajtajában, és emelt hangon kérte rajta számon, hogy miért lakkozza a körmét a repülőgépen, ha egyszer már megkérték, hogy fejezze be.

A megrökönyödött Daniels hiába próbált azzal védekezni, hogy a mosdóban senkit sem zavart a szépítkezése, a stewardess csak hajtogatta a magáét. Az egyre parázsabbá és hangosabbá váló vitában végül Daniels elvesztette a fejét, és üvöltve küldte el a francba a túlbuzgó stewardesst. A nőt a repülőgép leszállása után érte a hidegzuhany, ugyanis két rendőr tartóztatta le abban a pillanatban, hogy kiszállt a gépből, hogy aztán megbilincselve szállítsák be az egyik houstoni kapitányságra. Rendzavarás alapos gyanúja miatt hallgatták ki, majd tíz órán keresztül tartották fogva, de a vádat végül elejtették.

A Southwest Airlines egy semmitmondó sajtóközleményben reagált az esetre: "Társaságunk elengedhetetlennek tartja, hogy minden utasunk biztonságosan és kényelemben érje el úticélját, alkalmazottaink pedig zavartalanul végezhessék munkájukat. Az említett utas minősíthetetlen viselkedésével próbálta meg ellehetetleníteni mindezt, emiatt pedig elkerülhetetlen volt, hogy a repülőgép személyzete rendőri intézkedést kérjen. "