A negyvennégy éves New York-i nő milliókat keresett a prostituáltakkal. A szomszédai egyáltalán nem sejtették, hogy mivel foglalkozik.

New York híres börtönszigetén, a Rikers Islanden tölti előzetes letartóztatását az a negyvennégy éves nő, aki tizenöt évig dolgozott madámként egy Upper East Side-on található kuplerájban, és alkalmazottjai közt szép számmal akadtak fiatalkorúak is – írja a Manhattan regionális ügyeivel foglalkozó DNAinfo portál. A négygyermekes Anna Gristinát prostitúcióra való felbujtással vádolják, és kétmillió dolláros óvadék ellenében helyezhetnék feltételes szabadlábra.

Az óvadék kiemelkedően magas összege jórészt annak köszönhető, hogy a Gristina által működtetett prostituálthálózat kizárólag a legfelsőbb körökből fogadott kuncsaftokat, és a nő tizenöt évnyi madámkodás után gyakorlatilag milliomos lett. A DNAinfo információi szerint az asszonyt épp akkor tartóztatta le a rendőrség, amikor az egy meg nem nevezett, de magas beosztású bankárral tárgyalt, utólagos vizsgálatok szerint arról, hogy az üzletét az internetre is kiterjesztené, és egy elit weboldalt hozna létre az ilyesfajta szolgáltatásokra vágyó, tehetős urak részére.

 

Az asszony két hete raboskodik a Rikers Islandon, és noha többször kérvényezte, hogy mérsékeljék az óvadék összegét, illetve hogy a gyermekeire való tekintettel bocsássák feltételesen szabadlábra, kéréseit rendre megtagadták. Gristina szomszédainak egyébként fogalmuk sem volt arról, hogy az amúgy csendes és visszafogott életet élő családanya mivel is foglalkozik, így mindannyain megdöbbenten értesültek a letartóztatásáról. "Tizenkét éve ismerem Gristinát, és teljesens olyan volt, mint más, környékbeli családanya. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmivel foglalkozik" – nyilatkozta a portálnak az egyik megrökönyödött szomszéd.