A negyvenegy éves asszony Új-Mexikó nemzeti parkjában tévedt el, és egy hónapig nem is hallottak felőle. Vele volt a macskája is, aki a bolyogngás során sem hagyta el a gazdáját.

Március hetedikén megtalálták azt a negyvenegy éves asszonyt, aki közel egy hónapja tűnt el Új-Mexikó egyik nemzeti parkjában – írja a Daily Mail. Az Albuquerque-i Margaret Page még február elején indult kirándulni az erdőbe, és azóta nem hallottak felőle. Megtalálásakor a nő alig tudott beszélni, és testsúlyának egyharmadát is elvesztette.

A lap információi szerint Page az erdőben töltött egy hónap alatt a magával vitt ennivalót osztotta be, illetve egy közeli patakból szerzett ivóvizet, az éjszakákat pedig a hálózsákjában töltötte. A nő Maya nevű macskájával indult kirándulni, és a hűséges jószág egy percre sem hagyta magára a gazdáját a bolyongás közben. A mentőosztag beszámolója szerint a cica jóval jobb állapotban volt, mint Page: mindössze egy kicsit tűnt soványnak és lassúnak. Megtalálásakor az asszony addig nem volt hajlandó beszállni a mentőautóba, míg megmentői meg nem ígérték neki, hogy a macskára is vigyázni fognak.

Page esetének másik érdekessége, hogy noha az asszony február elején tűnt el, csak két héttel később, február 25-én kezdtek el keresni, noha az elhagyott autóját már február tizedikén megtalálták az arra járó erdészek. Először ugyanis azt hitték, hogy valaki csak egyszerűen kiszállt levegőzni egyet, és csak akkor fogtak gyanút, amikor az autó napok múlva is ugyanúgy a helyszínen volt. A keresést csak akkor indították meg, amikor a kocsi rendszámát lefuttatták az országos adatbázisban, és kiderült, hogy Page tulajdona, akinek eltűnését már két hete bejelentette a nővére.