Gipszkarton, hamu, föld - csak néhány dolog, amely feltűnt a My Strange Addictions című sorozatban. A közös ezekben, hogy néhányan létezni sem tudnának anélkül, hogy naponta fogyasszanak belőlük, még akkor sem, ha azzal az egészségüket rombolják.

A TLC sorozatában, a My Strange Addictionsben egy csomó fura függőségről hallhatunk, többek közt arról is, hogy emberek milyen hihetetlen dolgokat képesek megenni vagy meginni, ráadásul naponta, úgy, hogy létezni sem képesek nélküle.

Gipszkarton, agyag, üveg

A huszonhat éves Nicole például a gipszkartonra van rákattanva, olyannyira, hogy otthonában a falak tele vannak lyukakkal, amelyek állandóan a függőségére emlékeztetik a fiatal nőt. A gipszkartonfüggő Nicole annyira sóvárog a gipszkarton íze után, hogy hetente képes úgy harminc négyzetcentiméternyit elfogyasztani belőle. Függősége hét éve tart.

Egy másik, a műsorban csak Bianca néven emlegetett hölgy jobban kívánja az agyag és a hamu ízét, mint bármely más ételét. A barátai is megjegyezték, hogy Bianca szerencsés természet: amikor ők rágyújtanak, ő nem a cigarettát, hanem csak a hamut kívánja meg. A nő hároméves kisfia ráadásul példának tekinti édesanyját, és ő is megkívánta azt, amivel Bianca táplálkozik.

A Josh keresztnevű férfi az üvegért van oda: imádja a ropogását, ahogy beleharap mondjuk egy pezsgőspohárba. Az elmúlt négy évben számítása szerint több mint száz poharat és kétszázötven villanykörtét fogyasztott el. Ez még semmi, hiszen a férfi másik szenvedélye az, hogy éles töltényeket nyel: esetenként akár harminc darabot is egyszerre.

Kövek, vécépapír, szappan

A negyvennégy éves Teresa kedvenc étele a kő, immár több mint húsz éve. Képes akár egy órányit is autózni virginiai otthonából, hogy megtalálja és összegyűjtse a legjobb ízű köveket. Számtalan foga eltört már, többször majdnem megfulladt, és gyomorfájások is kínozzák, mégsem adja fel különös függőségét.

Kesha, akinek csak a neve egyezik meg az ismert énekesnőével, a köveknél jóval puhább vécépapírért van oda. Naponta fél tekercs az adagja, és képes bárhol, akár még egy étteremben is elővenni a zsebéből, hogy majszolgasson egy kicsit. A tizenkilenc éves Tempestt viszont a tisztítószerekért van oda, amiből naponta hétszer is képes fogyasztani, nem is beszélve a szappanról, amit zuhanyzás közben szintén megkóstol.

Körömlakk, műanyag, benzin

A huszonhárom éves Bertha öt évvel ezelőtt, egy manikűrszalonban kapott rá a körömlakk ízére, és azóta képtelen nélküle élni. Elmondása szerint a kék körömlakknak van a legjobb íze, de odavan minden csillogó színért. A tizennyolc éves Kailyn pedig mindenféle műanyagért él-hal, legyen az CD-tok, pillepalack vagy akár egy-egy távirányító. Naponta tizenöt kisebb-nagyobb műanyagdarabot képes elrágcsálni, és olykor étel helyett is azt fogyaszt. Élete során úgy hetven kilónyi műanyagot ehetett meg eddig.

A Shannon nevű fiatal lány pedig a benzinért van oda, amiből az elmúlt évben majdnem húsz litert szopogatott el. "Tudom, hogy egészségtelen, de imádom az ízét, még akkor is, hogyha fáj. Lecsavarom a kanna kupakját, belélegzem a benzin mámorító illatát, és nem tudom megállni, hogy ne kóstoljam meg" – mondta a lány, akinek az édesanyja joggal aggódik, hiszen a benzin mérgező anyag: hasmenést, hányást és szélsőséges mennyiségben halált okoz.