horoszkóp

Rejtélyes robbanások zajai tartják félelemben egy kisváros lakóit

2012.03.21. 17:49
A kutyák nyugtalanok, a szomszédok menekülnek, a geológusok zavartan néznek maguk elé, a föld meg csak morajlik. Ez a helyzet az Amerika közepén fekvő Clintonville-ben, ahol a lakók misztikus éjszakai durranásoktól nem tudnak aludni. A robaj nem kicsi: még a házakat is megrázkódtatja.

Különös robajok tartják félelemben egy amerikai kisváros, a Wisconsin állambeli Clintonville lakóit - számolt be róla az ABC News. A Nagy-tavakhoz közeli, 4800 fős városka lakói az elmúlt két éjszaka is robbanások hangjára riadtak fel éjszaka. A nagy bummal a hatóságok és a szakértők sem tudnak mit kezdeni, miközben néhány lakos már el is menekült Clintonville-ből.

A Wisconsini Egyetem is ráállt a témára: "Úgy gondolom, hogy kizárhatjuk a standard földrengési aktivitást, [hogy] földmozgások sokasága történik a régióban" - mondta Harold Tobin, az egyetem egyik földtudományi professzora az ABC-nek. Szerinte az emberi aktivitás - például a bányászat - okozta morajlás is kizárható. A helyszínre kilátogató professzor maga is közölte, össze van zavarodva, ötlete sincs, mi okozhatja a robajt. Zavarodottságát jól jelzi, hogy közölte: a hang vagy a felszínről vagy a föld alól jöhet.


Nagyobb térképre váltás

Maga a város is vizsgálódik, és minél tovább teszik ezt, annál aggasztóbb a jelenség. Miután a földrengést és a bányászatot kizárták az okok közül, megnézték a közműveket. Azonban sem, a víz-, gáz- és csatornahálózatok nem mutattak problémát. Hangos ipari vagy katonai objektum sincs a környéken, hadgyakorlatot sem tartottak itt mostanság.

"Nagyon hangosak, amikor megrezgetik az ablakokat, és érzed a remegést az emeleten és a földszinten is" - nyilatkozta a helyi Verda Schultz. "A kutyánk rémült, a szomszédok elmennek, úgyhogy úgy döntöttünk, mi is elmegyünk valahova egy időre" - mondta egy másik clintonville-i, Dennis Padia. Hozzátette, hogy a morajlás "olyan hangos, hogy az már nagyon zavaró. Nem tudsz tőle elaludni".