A huszonhét éves, amerikai Antonio Lacertosa verekedőket próbált békíteni az étteremben, és tévedésből szúrta meg az egyik ott dolgozó egy henteskéssel. A frissen eljegyzett férfi a helyszínen elvérzett. Albán származású gyilkosát néhány nappal később tartóztatták le.

A saját eljegyzésén késeltek halálra egy New York-i férfit – írja a Daily Mail. A huszonhét éves Antonio Lacertosa eljegyzési partiján előbb szóváltás, majd verekedés tört ki a férfi két bátyja és az étterem egyik alkalmazottja közt az épület előtt. Lacertosa közbelépett, és megpróbálta lecsillapítani a kedélyeket, az étterem egy másik dolgozója pedig ekkor ért oda, egy óriási henteskéssel a kezében, amit teljes erőből vágott bele a szerencsétlen Lacertosa mellébe.

A megkéselt vőlegény csak annyit tudott mondani, hogy "megszúrtak, hívjátok a mentőket!", majd összeesett. Menyasszonya, a huszonnégy éves Bridgette Schneider egy asztalról lekapott terítővel próbálta csillapítani Lacertosa vérzését, sikertelenül. A férfit ezek után autóval a Staten Island University kórházba szállították, ahol nem sokkal később elhunyt.

Az esküvő helyett most temetésre készülő Schneider túlságosan össze volt törve ahhoz, hogy nyilatkozzon a Daily Mailnek. Lacertosa helyszínen tartózkodó huszonkilenc éves nővére elmondta, hogy a megkéselt vőlegény ugyan meglehetősen ijesztően nézett ki - nagydarab, agyontetovált, izmos férfi volt - de valójában a légynek sem tudott ártani, sőt, az erőszakot sem tudta elviselni: többek közt ezért avatkozott bele az étterem előtt zajló verekedésbe is.

A Lacertosát megkéselő éttermi alkalmazott, az albán származású Redinel Dervishaj a szúrás után azonnal elmenekült a helyszínről. A New York-i rendőrség komoly hajszát indított a férfi után, akit végül Illinois államban sikerült elfogniuk néhány nappal később. A harmincöt éves Dervishaj nem volt ismeretlen a hatóságoknak: 2007-ben egy szóváltás után lövöldözésbe keveredett albán gengszterekkel, amely során a karján megsebesült. Ötvenhét éves szomszédja egy kibírhatatlan, erőszakos embernek írta le a férfit, aki rendszeresen üvöltözésig fajuló veszekedéseket folytatott a környéken lakókkal.