Másfél percen múlt egy angol férfi élete, aki faaprítás közben levágta a bal karját. Higgadtan a másik kezébe véve a csonkot nekiiramodott a tájnak, mígnem összefutott pár járókelővel. Ők kutyapórázból érfogót csináltak neki, így került kórházba. Így is hét órán át műtötték, de a karja megmenekült.

Az 50 éves angol férfi viszonylagos nyugalommal szaladt a néptelen vidéken levágott karjával a másik kezében, átvágott egy úton és egy csatornán, míg végül megállított egy biciklist és két kutyasétáltató férfit. Ez mentette meg az életét, ami az orvosok szerint mindössze 90 másodpercen múlt - írja a Sun. Stuart Frain faaprítás közben, egy körfűrésszel vágta le szinte teljesen a bal karját, és kis híján elvérzett.

A horrorisztikus baleset egy pillanat alatt történt. Frain darabolta a faanyagot, majd megszaladt a kezében a fűrész, és levágta a férfi karját. "Emlékszem rá, hogy csontdarabok csapódtak az arcomba" - idézte fel a borzalmakat. "Tisztán artériás vérzésem volt - a vér nagy különbségekkel lövellt ki. Olyan volt, mint valami horrorfilmben. A kezem csak egy darab bőrrel kapcsolódott hozzám" - mondta a Sunnak a férfi.

A férfi szerencsére tűzoltóként dolgozott korábban, így értett az elsősegélynyújtáshoz. Tudta, hogy fölösleges mentőt hívnia, mert mire kiérnek a lakott területtől távolabb fekvő otthonához, ő elvérzik. Azt is tudta, hogy egy érszorítóval megúszhatja a nagyobb bajt, de annak a felrakásához segítségre volt szükség, ezért indult el a vidéken át. A legközelebbi házakat vette célba kb. 270 méterre. Ekkor futott össze a három járókelővel, akik megmentették az életét azzal, hogy egy bot és a kutyapóráz segítségével rögtönzött érszorítót alkalmaztak.

Mikor végre kórházba került, még az orvosok is döbbenten nézték. Az operáció hét órán át tartott, de végül megmentették a karját. A férfi a műtét óta már apró ujjmozdulatokra is képes. "Az orvosok azt mondták, sose lesz újra 100 százalékos a karom, de fokozatosan javulni fog" - mondta Frain.