Hullákkal viccelődött, kommandósok rúgták rá az ajtót

2012.03.26. 15:50
A kanadai nő egy véletlenszerűen beírt telefonszámra küldött kétértelmű, gyilkosságot sejtető üzenetet, a szám pedig egy rendőrtiszté volt, aki azonnal elrendelte a riasztást. A nőre és családjára kommandósok rúgták rá az ajtót.

Viccelődni akart egy kanadai, egészen pontosan saskatooni nő, de a fagyi csúful visszanyalt – derült ki a canada.com cikkéből. A huszonöt éves nő ugyanis egy véletlenszerűen bepötyögött telefonszámra küldött el egy erősen kétértelmű, gyilkosságra utaló üzenetet, hátha sikerül egy ismeretlenre ráhozni a szívbajt. A szóban forgó szám viszont egy rendőrnyomozóé volt, aki komolyan vette a tréfát, és azonnal riasztást rendelt el.

Az üzenet szövegét ugyan nem hozták nyilvánosságra – a rendőrségi közleményben csak annyi állt, hogy emberi holttestekre tett utalást tartalmazott –, de nyilván ahhoz elég volt, hogy a saskatooni rendőrség nagy erőkkel vonuljon ki a helyszínre, így a meglepett nő néhány órán belül azt tapasztalta, hogy kommandósok veszik körül a házát.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

"A hívás helyét a cellainformációk alapján lokalizáltuk, de fogalmunk sem volt, hogy mi vár ott ránk, hány fegyveres tartózkodik a házban, és úgy egyáltalán: pontosan milyen bűn zajlott a házfalak közt. Így a biztonságra bazíroztunk, és gyakorlatilag mozgósítottunk egy fél hadsereget" – nyilatkozta az ügyben a saskatooni rendőrség szóvivője, TishaRae Stonehouse.

A rendőrök természetesen egyáltalán nem röhögtek a tréfán. A megrökönyödött nőt végül nem vádolták meg semmivel. Miután kihallgatták, és tisztázodott a helyzet, egy szóbeli dorgálás után szabadlábra helyezték.