Borzalmas csonkolásos gázolás történt csütörtökön Manchesterben, amikor egy kamion elütött egy nőt. Még nem tudni pontosan, látta-e egyáltalán a sofőr az elé kizuhanó nőt. Közben a baleset környékén dolgozó melósok lefotózták és -filmezték a történteket, és feltöltötték azt a Twitter mikroblogra - nagy felzúdulást keltve ezzel.

Horrorbaleset sokkolta csütörtökön Manchestert, ahol egy kamion elgázolt egy nőt. A baleset annyira durva volt, hogy a nő fejét levágta a teherautó - írja a Daily Mail. A rendőröket délelőtt 10-kor riasztották, a kék kamiont pedig később mintegy 4,5 kilométerre a balesettől találták meg. A sofőrt gyilkosság gyanújával őrizetbe vették, de később elengedték, mivel nem biztos, hogy bármilyen vétséget elkövetett.

A rendőrség egyik gyanúja szerint a nő kizuhanhatott egy környező magasházból, és ekkor hajtott át rajta a nyerges vontató. "20 éve vezetek kamionokat - magyarázta egy munkás a Mailnak -, és olyan nagyok, hogy nem biztos, hogy észreveszed, elütöttél valamit". A szemtanú szerint a sofőr nem is tűnt különösebben idegesnek, vélhetően tényleg nem érzékelte a gázolást. A rendőrség egyelőre vizsgálja a körülményeket, a nő is azonosításra vár. (A baleset helyszínéről készült képeket itt nézheti meg.)

Szívtelen twitterező trollok

Később óriási botrány kerekedett belőle, hogy a járókelők közül többen lefényképezték a borzalmas látványt, és posztolták azt a Twitter mikroblogon. Az egyik fotón egy levágott láb is látható volt, de ezt később törölték. A legtöbb környékbeli élesen elítélte a történtek lefilmezését és lefotózását, egy férfi például "beteg"-nek és "ézrzéketlen"-nek mondta a katasztrófaturistákat. "Abszolút felháborító volt. Semmi ehhez foghatót nem láttam még. Volt ott a közelben néhány építőmunkás, akik a mobiljukkal filmeztek" - mondta egy szemtanú.

Egyre több a trollnak nevezett gonoszkodó alak a Twitteren, akik miatt többen elhagyták már a mikroblog oldalt. Sokszor ugyanis az elhunytakat gyalázzák rajtuk vagy épp rasszista kirohanásokat intéznek ismert emberek ellen (is). A hét elején a rendőrök letartóztatták a 21 éves Liam Staceyt, aki a focipályán szívrohamot szenvedett fekete labdarúgó, Fabrice Muamba kárára rasszista és gyűlölködő bejegyzéseket írt. A Swansea-i bíróság 56 nap elzárásra ítélte ezért. Korábban pedig a szintén brit Sean Duffyt dugták rács mögé elhunyt gyerekek halálán való kegyetlen viccelődésért.