A tizenegy éves Jonathan Ramsey a hálószobájába zárva halt meg, miután apja és nevelőanyja gyakorlatilag halálra éheztette. Testsúlyának majdnem a felét elvesztette. Holttestét apja egy menedékházba rejtette: ott találtak rá.

Halálra éheztetett családja egy tizenegy éves kisfiút – írja a Daily Mail. A dallasi Jonathan Ramseyt apja és nevelőanyja kilenc hónapig tartotta bezárva a hálószobájába, és mindössze kenyéren és vízen élt. Abból is annyira keveset kapott, hogy a korábbi, negyven kiló körüli testsúlya huszonöt kilóra csökkent, és az orvosi vizsgálatok szerint a halála előtti hetekben már járni sem tudott, annyira elgyengült.

A Fox tévécsatorna információi szerint a kisfiút a nagyapja sürgetésére kezdték el keresni a helyi rendőrök, mivel az öregúr fejébe szöget ütött, hogy hónapok óta nem látta az unokáját. Jonathant az Új-Mexikóban élő édesanyja is többször próbálta felhívni telefonon, de soha sem érte el: a fiú apja, a harmincnégy éves Aaron Ramsey valamilyen ürüggyel mindig azt mondta a nőnek, hogy fia nem tud telefonhoz jönni.

Jonathan holttestét végül egy Dallas közeli erdőben, egy menedékházban találták meg a rendőrök, ahova egy hálózsákba csavarva rejtette el apja, miután a fiú szervezete feladta az éheztetéssel vívott küzdelmet. Aaron Ramseyt és élettársát, Jonathan nevelőanyját gyermek sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért vették őrizetbe, félmillió dollár óvadék letétele után szabadon védekezhetnek. Ramsey a kihallgatáskor azzal védekezett, hogy fiának súlyos magatartásproblémái voltak, és ezért kellett éheztetéssel megbüntetni.