Egy párizsi akadémikus meztelen holttestére találtak New Yorkban

2012.04.04. 11:34
Furcsa körülmények között halt meg New Yorkban egy párizsi politikatudományi akadémia igazgatója. A hotelszobájában meztelenül találták meg a holttestét, ráadásul nem volt jele behatolásnak, és a mobilja is kirepült valahogy az ablakon.

New York-i hotelszobájában holtan találták kedd délután a világhírű párizsi akadémia, a Politikai Tudományok Intézete igazgatóját, Richard Descoings-t - írja a Gawker. A Sciences Pónak is becézett patinás intézmény (innen kerül ki a francia politikai, média- és adminisztratív elit) vezetőjének halála kísértetiesen emlékeztet a Da Vinci-kód nyitójelenetére.

A tett helyszíne, a New York-i Michelangelo Hotel
A tett helyszíne, a New York-i Michelangelo Hotel
Fotó: Stan Honda

A New York Daily News információi szerint kedden, 13 órakor találták meg az 53 éves férfi meztelen hulláját. Behatolásnak nem volt nyoma, azonban a helyiségben nagy rendetlenséget találtak. A holttesten nem leltek semmilyen sérülést. Mobiltelefonját négy emelettel lejjebb találták meg, vélhetően kiesett az ablakon. Descoings egyedül jelentkezett be a hotelszobába, azonban a rendőrök arra utaló nyomokra bukkantak, hogy más is megjelent ott, és alkoholt is fogyasztottak.

Sarkozy  és Descoings 2009-ben az egyetemen
Sarkozy és Descoings 2009-ben az egyetemen
Fotó: Philippe Wojazer

A leginkább Da Vinci-kód-szerű egybeesés, hogy a The Michelangelo nevű hotelben szállt meg a francia tudós (a hotel nyolc utcányira található a Times Square-től). Descoings egy konferenciára érkezett New Yorkba, amit a Columbia Egyetemen tartottak. Nem jelent meg időben, ezért érte mentek. A hotel személyzete azt állította, a szobájából horkolást hallottak. Nem akarták zavarni, így csak délután tértek vissza, ekkor fedezték fel a halálesetet.

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök is megemlékezett az elhunytról egy közleményben: "Richard Descoings többel járult hozzá, hogy emelje a francia felsőoktatás presztízsét, mint bárki az ő nemzedékéből". A tudós a Guardian szerint támogatta a szegényebb diákok tanulmányait, hogy a bevándorló fiatalokat kiemelje az elővárosokból. Életrajza alapján rajongott a 18-19. századi operáért, a borokért és a francia konyháért. 1996 óta vezette a Sciences Pót a BBC szerint.

Diákok emlékeznek Descoings-ra Párizsban
Diákok emlékeznek Descoings-ra Párizsban
Fotó: Bertrand Langlois