A kulcsi családirtó, Horváth Csanád Jutas szobájában gyógyszereket találtak. Állítólag akkorákat csapott a karddal, hogy lefejezte családtagjait. Két megsérült rokona már jobban van, ő pedig semmit sem bánt meg, és gyilkos ösztön ébredt benne.

Nagy mennyiségű nyugtatót, altatót, fájdalomcsillapítót találtak Horváth Csanád Jutas, a kulcsi családirtó szobájában a nyomozók, és az sem kizárt, hogy kábítószerek hatása alatt gyilkolt – írja a Blikk. Akadtak ott hallucinogén gyógyszerek, és eddig ismeretlen összetételű tabletták is. "Nem éreztünk rajta alkoholszagot, de a szeme úgy meredt ki a fejéből, mint aki berúgott" – mondta el a lapnak az akció egyik résztvevője. Zacher Gábor toxikológus kifejtette, a gyorsteszt nem mutatja ki az összes drogot, ezért további, műszeres vizsgálatokra lesz szükség, hogy kiderüljön, Horváth fogyasztott-e kábítószert tette elkövetése előtt.

A Bors "biztos forrásból úgy értesült: Csanád olyan erővel sújtott le a karddal, hogy az éles penge lefejezte az áldozatokat." A fiatal férfi utolsóként nővére, Réka barátját vagdosta össze – vele már a ház előtt találkozott– , de neki még volt ereje segítséget kérni a szomszédoktól. A gyilkos közben egy mocsaras területen bújt el, a Terrorelhárítási Központ egyik kutyája, Moss találta meg egy bokor alatt.

Nővére jobban van

Az MTI tudósítása szerint a tragédia három sérültje közül kettő már jobban van, őket Székesfehérváron és Dunaújvárosban kezelik. Répásy György, a Fejér Megyei Szent György Kórház ügyeletvezetője elmondta, az 56 éves férfi a kézsebészeti részlegen fekszik, állapota jó. Több órás műtétet hajtottak végre rajta pénteken, továbbiakra nem lesz szükség.

A rendőrség tájékoztatása szerint ő volt az első, aki reggel háromnegyed kilenc körül a rendőrség felé jelezte, hogy késelés zajlik Kulcson, de amint ezt a kapitányságon elmondta, a helyszínre is sietett. (Kilenc óra előtt néhány perccel telefonos bejelentés is érkezett: "a bejelentő anntyit mondott a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletesének, hogy egy férfi rohant ki vérző fejjel a Hegyalja utca egyik lakóházából és azt kiabálta, hogy ”leszúrkodott mindenkit”.)

Gyöngyösi Pál, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ügyeletvezetője elmondta, a tettes nővére túl van az életveszélyen a két és félórás műtétet követően. Számos súlyos, mély – inakat és izmokat érintő - vágott és szúrt sebbel került a traumatológiára, a lábán, hónaljban, fején voltak sérülések. Védekezésre utaló vágott sebei voltak a karján, amelyek nyílt töréseket is eredményeztek. További, helyreállító műtétekre is szüksége lesz az inak esetében. A 63 éves asszonyról, a gyilkos anyjáról, akit Budapesten ápolnak, egyelőre nincs hír.

A 24 éves Horváth Csanád Jutast azzal gyanúsítják, hogy egy karddal megölte négy családtagját - apját, nagyszüleit és bátyját -, míg az édesanyját, a lánytestvérét és egy közeli rokonát súlyosan megsebesítette, feltehetőleg egy szóváltás után. Apja, évekre börtönbe került egy olyan szocpolcsalási ügy miatt, amelynek helybeliek voltak a kárvallottjai. Erről bővebben itt olvashat.

A helyszínre érkező rendőrök a házban három, a ház mögött egy holttestet találtak, illetve két, sokkos állapotban lévő nőt – anyát és lányát –, és a szomszédoktól segítséget kérő férfit.

Az egész családot meg akarta ölni

Mivel a gyilkos maga is megsérült, miközben családtagjaira támadt, a TEK először a Dunaújvárosi Kórházba szállította, majd miután ellátták, onnan a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, végül Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és  őrizetbe vették – írja a police.hu

Vallomásából kiderült: cselekményét előre kitervelten, különös kegyetlenséggel követte el, és nem bánta meg a tettét. A fejér megyei nyomozók négy rendbeli befejezett, míg három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsították meg. Mint elmondta, hónapokkal ezelőtt gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket, más-más időpontokban és helyiségekben. Az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján azonnali kényszergyógykezelés, elmeorvosi megfigyelés nem vált szükségessé, de később elmeorvos fogja még vizsgálni.

A bátyjával kezdte

Az első támadás a 34 éves bátyját érte még szerdán délután. Egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor a fivér egy késsel hátulról megszúrta bátyját. Dulakodni kezdtek, ő tovább vagdosta bátyját, aki ebbe belehalt. A bűntényt egyik családtagja sem vette észre, ő maga átöltözött és megmosakodott.

A nagyszüleire másnap, csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagypapát este a könyvtárszobában gyilkolta meg rugós késsel támadta meg, majd a nagyanyjával végzett annak hálószobájában, egy disznóölő késsel.

A többi családtaggal pénteken áramütéssel szeretett volna végezni, úgy, hogy az emeletre vezető ajtó kilincsébe áramot vezetett – áramszünet ugyan keletkezett, de áramütés senkit nem ért. Ezután ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá, ám a nő kiabált, így a szülők a szobába rohantak. Apa és fia dulakodni kezdtek, előkerült egy bozótvágó kés, amivel először apja próbált védekezni, de végül fia azzal és egy másik késsel őt is megölte majd anyjára támadt. A nővér eközben riasztotta barátját, aki a rendőrségről egyből odasietett egy bottal, a gyilkos bozótvágóval támadt rá.

A rendőrök a több órás helyszíni szemle során lefoglalták a férfi által a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket. Két bozótvágót, két kést és egy bicskát.