Az Arnold George Dorsey néven született énekes képviseli Angliát az Eurovízión, aki még ebben a korban is szexszimbólum. A haját 25 éves kora óta festi, de plasztikai sebésznél még soha nem volt.

Bár indul osztrák popó és orosz asszonykórus is, de a legmeglepőbb indulót mégis Anglia állította ki a 2012-es Eurovízióra, ők ugyanis élő legendával szállnak versenybe. Az idén 75 éves Engelbert Humperdinckről igazán nem mondható, hogy Bakuban akarna magának ismertséget szerezni, az viszont meglepő, hogy állítása szerint még ebben a korban is kihozza a nőkből az állatot, és többször is odadobják a bugyijaikat neki a színpadra.

“Igen, néha még mindig kapok fehérneműket. Azt hiszem, ez az, amit az ember akar látni. Vissza kéne dobnom nekik az én alsógatyámat” - nyilatkozta az énekes a Sunnak. Az Arnold George Dorsey néven született Humperdinck egyébként nem érzi magát öregnek, állítása szerint inkább úgy érzi, hogy az ötvenes éveiben jár. “Mindig reménykedek, hogy nem tűnök annyi idősnek, amennyi vagyok, még soha nem jártam egy híres Beverly Hills-i plasztikai sebésznél sem. A szüleim génjeit kaptam.”

Humperdinck annyit bevallott, hogy festi a haját, de azt sem mostanában kezdte. “25 éves koromban már ősz hajam volt. Úgy gondoltam, ősz hajjal nem törhetek be a szórakoztatóiparba, ezért feketére festettem, azóta is így teszek. Egy ideje kicsit világosabb festéke használok, nem akarok színfekete lenni azért 75 évesen” - nyilatkozta az énekes, aki az év egy részét Los Angelesben tölti, de mindig hazamegy Angliába, mert nagyon hiányzik neki az ottani sör és a csipsz.

Engelbert  Humperdinck egyébként nemrég mutatta be eurovíziós dalát, amivel úgy tűnik, tényleg szeretne valamit elérni. A Love Will Set You Free-t Martin Terefe és Sacha Skarbek írták, az előbbi dolgozott már többek közt KT Tunstallal és Cat Stevensszel, utóbbi pedig társszerzője a minden rádióban unásig játszott James Blunt-dalnak, a You're Beautifulnak.