Zsírleszívásfüggő lett egy angol nő

2012.04.18. 20:36
Egy 42 éves angol nő érdekes módját választotta a fogyásnak. Ahelyett, hogy éheztetné magát, vagy egészséges ételeket enne, rendszeresen zsírleszívásra jár, Budapestre is, mert itt olcsóbb a beavatkozás, mint Angliában.

Eddig hét műtéten esett át, plusz az ehhez kapcsolódó kozmetikai kezeléseken, összesen mintegy 18000 font (6,6 millió forint) értékben.

Eszik és fizet

"1999 óta10 liter zsírt szívtak le rólam. Inkább meghalok, minthogy diétázzak. Imádok enni, úgyhogy elképzelhetetlen lenne feladni a kedvenc csokimat, sütimet, vagy szendvicsemet" –nyilatkozta Joanne Allen a Sunnak. "Naponta 3000 kalóriát eszem, anélkül, hogy szoronganék. Évente elmegyek inkább egy leszívásra" – tette hozzá a nő. Az első beavatkozásra az esküvője előtt került sor, amikor észrevette, hogy 10-es méretről (európai számoz szerinti 38-as) 16-osra (44-es) hízott.

"Mindig is sovány voltam és nem figyeltem arra, hogy mit eszem. Az első alkalom, amikor úgy éreztem, le kell fogynom, az esküvőm előtt volt. Felmértem, hogy nem leszek képes diétával leadni a túlsúlyomat az esküvőmig, ezért inkább a zsírleszívást választottam. 4500 fontot (1,6 millió forint) fizettem ki a műtétért, és amikor három órával a beavatkozás után magamhoz tértem, tele voltam zúzódásokkal. De sikerült 12-es méretre lemennem, és ettől csodásan éreztem magam" – mondja Allen.

De a nő mindennek ellenére nem állt le a zabálással, úgyhogy hamarosan újra meghízott. „Boldogtalan voltam és rondának éreztem magam. Az önbizalomhiányom kezdte tönkretenni a házasságomat. Nem mertem meztelenül mutatkozni a férjem előtt, és 2002-ben szét is mentünk. Elkezdtem fogyózni, de nem bírtam abbahagyni az evést. Kétségbeesetten vissza akartam szerezni azt az alakot, amitől boldog voltam."

Évente jön Budapestre

"Találtam egy céget Budapesten, akik mellfeszesítést és zsírleszívást ígértek 4000 fontért (1,4 millió forint). Ez 2500-el kevesebb mint Angliában. 2006-ban elutaztam Budapestre, és úgy jöttem haza, hogy megint az vagyok, aki. Megint 12-es méretűvé váltam. Az önbizalmam visszatért, minden héten randiztam, és élveztem a figyelmet. Azt ehettem amit akartam, de jól néztem ki."

Ám a nő nem sokkal később megint meghízott: "Nem izgattam magam a hízás miatt, mert tudtam milyen egyszerű elmenni egy leszívásra." 2007 augusztusában megint leszívták a zsírját és egy hasplasztikát is elvégeztek Allenen. „Más nők az én alkatommal évente 1000 fontot (360 ezer forint) fizetnek a fitnesz bérletért, és órákat tornáznak, hogy ne legyenek kövérek. Én arra költöm a pénzem, hogy leszívják a zsíromat."

"Csináltattam egy arcfeszesítést és egy mellkisebbítést is, ha már itt voltam. Ha azt veszem észre, hogy megint meghíztam, akkor kérek egy újabb időpontot az orvosomtól. Nálam ez már rutinszerű. Ha nem lenne a plasztikai sebészet, boldogtalan lennék és hatalmas."

Új pasi, aggódó barátok

A barátok és a család könyörögnek a nőnek, hogy hagyja abba amit csinál, mert tönkreteszi a testét, de Allen nem hallgat rájuk. " Ez az én testem, és nem tenném ezt, ha rossz lenne nekem. Persze pár napig fájdalmas a dolog, de a műtétet követő nap általában hazarepülök."

A műtétek annyi sikerrel mindenképp jártak, hogy Allen új pasira tett szert a 38 éves Leigh Boyfield személyében. „Imádja a testem, ami engem meggyőzött arról, hogy megéri megműttetni magam. Miért töltsek órákat a fitneszteremben magamat sanyargatva, amikor azt ehetek amit akarok, és még a testem is olyan, amilyet szeretnék magamnak?"