A 16 éves angol srác születésnapjára több mint 400 ember érkezett a Facebooknak köszönhetően. A bulit végül a rendőrség érkezése szüntette meg, két fiatalt elő is állítottak. A csendes kisváros utcáján százak randalíroztak, a szomszédok kiakadtak.

Bradley McAnulty Poole településen 16. születésnapjára készült, és 30 barátját tervezte meghívni a jeles alkalomra. Meglepetésére nem 30, hanem 400 ember érkezett szülei házába - tájékoztatott a Sun.

Az érkező tömeg betörte az ablakokat, kitépte az ajtót a helyéről, leszaggatta a függönyöket, leamortizálta a kerítést, és még a kertben lévő gyerek játszóházat is tönkretette.

A parti az utcán folytatódott, és a rémült szomszédok azt tapasztalták, hogy a fiatalok a kocsikon ugrálnak, föl-le száguldoznak robogóikkal, és sörösdobozokat dobálnak. A rendőrség végül kutyákkal vonult ki a házhoz, és két fiút le is tartóztattak garázdaság miatt.

McAnulty apja már korábban távozott a buli színhelyéről, hogy egy közeli helyen töltse az éjszakát. A szomszédok értesítették, hogy haza kéne mennie, mert elharapódzott a születésnapi ünneplés.

„A buli úgy indult, hogy néhányan hoztak magukkal még egy embert. Aztán feltűnt egy csoport, és én azt mondtam, nem, nem jöhetnek be többen. Valaki azonban kinyitotta az oldalsó kaput, és onnan csak jöttek, és jöttek az emberek. Egy idő után minden tele volt emberekkel és elvesztettem az irányítást. Egy olyan bulit akartam, ami a legjobb, ami valaha is volt. Ijesztő volt látni, hogy milyen hamar változhatnak meg a dolgok” - mesélte a rémült Bradley.

McAnulty, aki nemrég veszítette el munkáját, hozzátette: „A fiam csak egy bulit akart magának és a barátainak, ami kikerült a Facebookra és a BlackBerry Messengerre. Kaptam egy hívást a szomszédoktól, hogy 100 tini őrjöng az utcánkban. Amikor Bradley-t itt hagytam, pár barátja volt csak vele. Mondtam neki, hogy ne tegye ki a buli hírét a Facebookra, és a haverjainak is szóljon, hogy ne tegyék. Szóval biztos nem ő volt. Szerencsére semmi értékes dolgot nem loptak el, mert bezártam a hálószobákat. 16 évesen azt gondolják a srácok, hogy menő dolog sokat és gyorsan inni, és azt hiszem, ennek köszönhető, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy terveztük."

A dorseti rendőrség szóvivője szerint 10:30 körül érkeztek a helyszínre. "25 percen belül sikerült mindenkit távozásra bírnunk, vagy letartóztatnunk." A rendőrök még egy darabig a környéken maradtak, hogy biztosítsák a helyiek biztonságérzetét.

Nem ez az első buli, ami balul sült el, mert többen jöttek el, mint ahányra a szervezők számítottak. Egy német lány hamburgi szülinapjára 1500 ember jött össze, többen megsérültek, és 11 embert le is tartóztattak.

Egy 16. születésnapjára készülő ausztrál lány bulijára 200.000-en igazolták vissza, hogy ott lesznek. A szervező lány persze töröltette az oldalt, de a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, biztos ami biztos alapon.

2008-ban a Myspace-en szerveződött hasonló buli, akkor egy 16 éves melbourne-i srácot köszöntötték 500-zan. A bulit itt is a rendőrök oszlatták szét.