Két éven át sötét pincében tartottak bezárva egy német kisfiút

2012.04.26. 16:49
Megdöbbenve hallgatták a bíróságon azt a szakértőt, aki elmesélte, mit műveltek szülei egy 9 éves német kisfiúval két és fél éven át. Marcelt anyja és mostohaapja arra kényszerítette, hogy a házuk pincében éljen, és egy hordóban aludjon meztelenül. A gyereket végül a rendőrség szabadította ki fogságából.

A gyerek egyetlen bűne az volt, hogy miután Hamminkelnbe, a Ruhr-vidékre költöztek, újra elkezdett bepisilni. Ezért apja a pincébe száműzte.

A Bild német bulvárlap cikke szerint a verések is mindennaposak voltak a család életében: ha nem tartotta be a mostohaapja által hozott szabályokat, lovaglópálcával ütlegelték a gyereket. A mostohaapa elmondása szerint az egész azzal kezdődött, hogy Marcel újra elkezdett bepisilni, miután a család Németország egy másik részébe költözött. A folyamatos bepisilés hatására a szobája lakhatatlanná vált, ezért ágyát levitték a pincébe. A konfliktus végül elfajult a gyerek és mostohaapja közt. A gyerek nem volt hajlandó levenni a koszos nadrágját, erre az apja a pincébe száműzte.

Marcel gyakran órákig állt a hordóban, míg hajlandó volt zuhanyozni menni. Később már rendszeresen oda zárták, és mivel nem volt mit innia, saját vizeletét volt kénytelen elfogyasztani.

A hordóba nem egyszer pókot dobtak, majd lezárták azt. Bár a kisfiú ki tudta volna nyomni a hordó tetejét, mégsem merte megtenni, mert akkor megverték volna. A pincében nagyon hideg volt, ezért éjszakára felvett egy nadrágot, amit reggel levett, hogy ne vegyék észre a szülei. A szülők nem fordultak az ifjúságvédelmi hivatalhoz tanácsot kérni, mert attól tartottak, hogy elveszik tőlük a gyerekeiket.

A rendőrségi vizsgálat azután indult, hogy a gyerek iskolája 2010 szeptemberében értesítette a rendőrséget, mert a gyereknek túl sok igazolatlan hiányzása gyűlt össze.A kisfiút végül a rendőrség találta meg, a szülők nem voltak otthon, amikor kiszabadították a pincéből.  Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy a fiú alultáplált. Az anya azzal védekezett, hogy a fia mindig is sovány volt, különösen azért, mert kétszer is súlyos hasmenése volt. Az orvosok az alultápláltság mellett D-vitamin hiányt is diagnosztizáltak. A gyermeket jelenleg nevelőszülőknél helyezték el.

A csütörtökön befejezett bírósági tárgyaláson a szülőket 30 hónap börtönre ítélték.

Bár minden valószínűség szerint az eddig legnagyobb port felvert ügy Natascha Kampusché, akit még 12 éves korában raboltak el, majd 3000 napot töltött bezárva egy pincében.  Végül 2006-ban szökött meg fogvatartójától. Egy kaliforniai kislánnyal kísértetesenhasonló történt, csak ő két gyermeket is szült fogvatartójának, és 18 éven át élt gyermekeivel bezárva. Josef Fritzl 24 éven át bezárva tartotta lányát, aki hat gyermeknek is életet adott az évek alatt. Egy brazil férfinek megtetszhetett Frizl élete, mert ő is 12 éven át fogva tartotta lányát, és hét gyereket is nemzett neki. Ezeket a brutális bűncselekményeket nem csak férfiak képesek elkövetni, egy japán nő 8 éven át tartotta bezárva lányát, akit végül a szomszédok szabadítottak ki. Egy 11 éves kisfiú nem járt ilyen jól, őt szülei halálra éheztették, gyakorlatilag börtönben tartva saját szobájában.