A két megvadult kutya két gyermeket támadott meg Washingtonban, a támadást pedig egy közeli épület biztonsági kamerája rögzítette. A gyerekek segítségére egy környékbeli érkezett, aki majd negyedóráig harcolt az állatokkal.

Két megvadult kutya támadott meg két gyereket Washingtonban: az esetet egy közeli épület biztonsági kamerája rögzítette – írja a Daily Mail. A felvételen kiválóan látszik, hogy az egyik gyerek hiába menekül egy közelben parkoló autó tetejére, a kutyák még oda is utánamásznak.

A gyerekek életét egy járókelő, Andrew Wilkis mentette meg, aki megpróbálta feltartóztatni a kutyákat, amíg a két gyermek elmenekül. Wilkis kezét és karját annak ellenére összevissza marcangolták az állatok, hogy egy késsel próbálta meg távol tartani őket magától, de szerencséjére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

"A két állat teljesen úgy viselkedett, mintha vadásznának. Szó szerint becserkészték a két gyereket" – mondta az eset szemtanúja, Aliya Rocker-Patterson. A hősiesen viselkedő Wilkisen kívül még mások is megpróbáltak segíteni a két bajbajutott gyereken: dobálással és kiabálással próbálták meg elvonni róluk az állatok figyelmét, sikertelenül.

Más szemtanúk beszámolója szerint a kést lóbáló Wilkes mintegy negyedóráig küzdött a két kutyával, egészen addig, amíg azok minden átmenet nélkül otthagyták a férfit, és elmentek. A rendőrség megpróbálta megtalálni a két elszabadult állat gazdáját, de mindeddig nem bukkantak a nyomára.