Az amerikai férfi elvesztette anyját, majd elkezdte hordani a cuccait, hogy meghülyítse a segélyeket folyósító hivatalnokokat. A terv bevált, a férfi 115 ezer dollárral húzta le az Egyesült Államokat. Hat év után bukott csak le, most akár 25 évre is becsukhatják.

Parókát vett fel, felöltözött öregasszonyos ruhákba, botot markolt, és megkezdte harcát 115 ezer dollárért az a csaló New York-i férfi, aki saját, hat éve elhunyt anyjának öltözött - írja a Daily Mail. Az 53 éves Thomas Prusik-Parkin beöltözős mutatványát segítette a magát az idős Irene Prusik unokaöccsének kiadó 44 éves Mhilton Rimolo is. Így próbáltak egy hivatalban mindenféle szociális segélyt felvenni az elhunyt nő nevében.

A csalást persze már jóval korábban előkészítette a nő fia: anyja halálakor hamis tb-számot és születési dátumot adott meg, így utólag nem tűnt úgy a rendszerben, mintha Irene Prusik meghalt volna. Az egykori színésznő 2003 szeptemberében hunyt el 73 évesen, a szociális juttatásokat pedig 2009 júniusáig folyósították a nevére. Ráadásul a fiára hagyott a nő egy 2,2 millió dollár értékű brooklyni lakást is, amire szintén felvette a férfi a lakhatási támogatást.

Még 2009-ben bukott le a csaló, miután maga kereste meg a hatóságokat, hogy átverte őt egy férfi, aki 660 ezer dollárért vette meg a lakást egy ingatlanárverésen. Prusik-Parkint abban az évben őrizetbe is vették, és meggyanúsították többek között lopással és okirat-hamisítással is. Elfogásakor azt vallotta, hogy haldokló édesanyját ő tartotta a karjaiban és ott volt az utolsó leheleténél is, ezért úgy érzi, ő maga az anyja. Vélhetően ez járhatott a fejében minden hónapban, amikor kiutalták neki az anyja miatt járó havi 700 dollárt is.

Az álöregasszony férfi akár 25 évet is rács mögött tölthet, ha elítélik. Bűnsegédje, Rimolo viszont kevesebb, mint egy év börtönnel megúszhatja. Különös furcsaság, hogy a New York Postnak a férfi azt mondta egy 2009-es interjúban, hogy nagy rajongója a Psycho című horror antihősének, Norman Batesnek. Bates a olyan nőket lesett és ölt meg, akik szerinte az anyja lehettek.