William Lawlis Pace-t még nyolcévesen lőtték meg véletlenül. A golyót annak idején nem merték kioperálni, így haláláig a fejében maradt.

Százhárom éves korában, hétfőn hunyt el az a texasi férfi, aki nyolcéves kora óta egy golyóval a fejében élte az életét – írja a The Modesto Bee. William Lawlis Pace 1909-ben született, sebesülését pedig testvérének, Marvinnak köszönheti, aki véletlenül lőtte meg őt, 1917-ben.

Az orvosok nem merték eltávolítani a lövedéket Pace fejéből, mert attól féltek, hogy nem élné túl a műtétet. Az akkor hétéves fiú gyorsan felépült, és a fejében lévő golyó abban sem akadályozta meg, hogy továbbra is kosárlabdázzon, illetve baseballozzon a környékbeli srácokkal.

Pace életében a későbbiekben sem jelentett semmilyen problémát, hogy egy golyóval a fejében kell élnie. A férfi közel hatvan évig művelte a farmját, hetvenegy éven keresztül élt boldog házasságban Onetia nevű feleségével (az asszony 2004-ben hunyt el), és két fia is született. A férfi a Guinness Rekordok Könyvében is szerepelt.