Milliókat gyűjtött halálával a jótékonykodó maratonfutó

2012.04.29. 19:49
A harmincéves, angol nő azért indult el a London Maratonon, hogy jótékony célra gyűjthessen pénzt. A versenyen összeesett és meghalt, azóta többszázezer fontra rúg az indulásakor még alig ötszázfontos alap.

A Szamaritánus-rendnek gyűjtött az az angol nő, aki jótékonysági akcióját úgy kívánta reklámozni, hogy elindult a London Maratonon - írja a Daily Mail. A harmincéves, egyébként fodrászként dolgozó Claire Squires a verseny végén összeesett és meghalt, halála után pedig milliós nagyságrendre rúgó adományok érkeztek be az addig mindössze ötszáz fontra rúgó jótékonysági alap számlájára.

Claire és párja, Simon Van Herrewege
Claire és párja, Simon Van Herrewege

A harmincéves nőnek nem ez volt az első jótékonysági akciója: korábban már hasonló céllal megmászta a Kilimandzsárót is. Korábban elmondta: a tíz évvel ezelőtt, huszonöt évesen drogtúladagolásban elhunyt bátyja emlékére kezdett hasonló akciókba, és ezért indult a maratonon is.Halálának okát még vizsgálják.

Squires a JustGiving.org weboldalon indította el az akcióját, ahol ma már több mint hétszázezer fontnyi - vagyis nagyjából kétszázötven millió forintnyi - adomány gyűlt össze. Squires halála után ugyanis a nő elszántságát és önfeláldozását látva özönleni kezdtek a felajánlások: az említett összeget több mint hatvanhétezer adományozó adta össze.

A nő szülei, habár mélységesen le voltak sújtva második gyermekük elvesztése után, további adományozásra biztatják az embereket. "Claire egy csodálatos ember volt, tele energiával és szó szerint az életét áldozta azért, hogy másokon segítsen. Kérünk mindenkit, ha módjában áll, teljesítse lányunk utolsó, nagy álmát!" – szólt Cillia és Paul Squires sajtóközleménye.