Letartóztatták Oklahoma drogbáróját: egy idős nagymamát

2012.05.01. 08:58
Két kiló marihuánát, 276 ezer dollárnyi készpénzt és két fegyvert is találtak a hetvenhárom éves néninél, aki a rendőrség szerint a legnagyobb kábítószer-elosztó Oklahomában.

Az ABC News információi szerint a letartóztatott, oklahomai idős hölgy tartotta kézben a környék kábítószerforgalmának jelentős részét. A hetvenhárom éves, ősz hajú, és leginkább egy aranyos nagymamára emlékeztető Darlene Mayes házában a rendőrök majdnem két kiló marihuánát, két fegyvert és 276 ezer dollárnyi készpénzt is találtak.

A rendőrségi vizsgálatok szerint az idős hölgy egy négy államra – Oklahoma, Arkansas, Kansas, Missouri – kiterjedő kábítószerterjesztő-hálózat feje volt, és egy hadseregre való dílere rótta a városok utcáit: többek közt a saját fia, Jerry Dorsey is. Dorseyt a rendőrök egy közúti ellenőrzés közben csípték fülön: autójában egy kiló marihuánát, 2100 dollárnyi készpénzt és kábítószer fogyasztására használatos kellékeket találtak, ráadásul korábban még a jogosítványát is bevonták, így anélkül vezetett.

A nyomozás jelenlegi állása szerint Mayes asszonyság – aki egyébként azt vallotta, hogy a lakásán talált készpénz az öregkorára megtakarított összes vagyona – kezén folyt át az említett négy államban értékesített kábítószermennyiség legalább negyven százaléka. "Nagy meglepetés volt, amikor kiderült, hogy egy idős hölgy mozgatja a szálakat" – mondta Bobby Floyd, az ügyet vizsgáló nyomozótiszt, aki azt is elárulta: évek óta nyomoztak a környékbeli, nagybani kábítószer-terjesztők után, de a hölgy annyira óvatos volt, hogy csak mostanra sikerült lefülelniük. Darlene Mayest többrendbeli kábítószerrel való visszaéléssel és illegális fegyvertartással vádolják.