Ment egyet a BMW motorjával, két évig állt utána a farka

2012.05.03. 10:22 Módosítva: 2012.05.03. 10:44
Egy négyórás motorozás elég volt egy kaliforniai férfinak ahhoz, hogy közel két évre merevedése legyen. Legalábbis a férfi ezt állítja abban a feljelentésben, amit a motorját készítő BMW ellen nyújtott be nemrég, hogy térítsék meg az orvosi költségeit, és fizessenek neki kártérítést az egészségkárosodása miatt.

Egy San Francisco-i férfi, Henry Wolf beperelte a BMW-t, és azt állítja a keresetében, hogy a cég egyik motorja néhány órás motorozás miatt közel két évig tartó erekciót (priapizmus) okozott neki. Persze nem azért, mert olyan nagy lett volna az élmény, hanem azért, mert a motor nyerge úgy megnyomta az ágyékát, hogy a pénisze merev állapotban maradt - írja az Examiner.

Azt nem tudni, hogy a férfi miért várt közel két évet a perrel, ahogy az is kérdéses, hogy valóban volt-e ilyen sokáig tartó merevedése, és azt valóban a nyereg okozta-e. A férfi mindenesetre az orvosi költségei megtérítését kéri, valamint kártérítést az érzelmi megrázkódtatások és az általános sérülések miatt.

Hasonló motorral és hasonló nyereggel mehetett (Forrás: Corbin)
Hasonló motorral és hasonló nyereggel mehetett (Forrás: Corbin)

“Most képtelen bármilyen szexuális aktusra, ami komoly érzelmi és mentális problémát okoz neki” - áll a férfi keresetében. A történetére egyelőre nincsenek meggyőző bizonyítékok, így a BMW sem reagált komolyan a keresetre, pláne, hogy a motorgyártó mellett a nyereggyártó céget is beperelte a férfi, mert nem szabványos motorral közlekedett. Annyit tudni, hogy egy 1993-as modellről van szó, amit kicsit retrósítottak, és többek között egy Corbin-Pacific márkájú, gerinctámaszos nyerget raktak rá. Orvosilag viszont elképzelhető, hogy a nyereg tartós merevedést okozott.

“Régóta tudjuk, hogy ha a pénisz neurovaszkuláris pontjait hosszú ideig nyomás alatt tartjuk, például egy biciklin vagy más járműn ülve, akkor a nemi szerv hosszan tartó érzéketlenségét okozhatja. Nemcsak a férfiaknál, de a nőknél is előfordulhat, ha ezen a területen összenyomják az idegeket” - mondta el a michigani urológiai intézet egyik orvosa, Michael Lutz a WWJ Newsradionak. Hasonló témát vizsgáltak nemrég amerikai tudósok nőknél , ahol azt állapították meg, hogy a női nemi szerv a sok biciklizéstől elérzeketlenedhet.

Az ernyedtség és az érzéketlenség viszont nem merevedés, pláne nem két évig, de ilyen sztorikkal is lehetett már találkozni a hírekben, úgyhogy a férfi története lehet, hogy nem teljes kitaláció.

A priapizmus akár impotenciát is okozhat, mert a hosszan tartó merevedés annyira megkárosíthatja a nemi szervet, hogy az később nem lesz képes merevedésre. Az egyik ilyen történet egy indiai férfié, akinek három hétig volt merevedése , és csak műtéti úton tudták megszüntetni a dolgot.

Szintén műtéti úton tudták csak újra lankadttá tenni annak a perui földművesnek a péniszét, akinek nyolc napon keresztül volt merevedése néhány évvel ezelőtt.

A legextrémebb eset viszont talán azé a brit kamionsofőré, akinek a kétezres évek eleje óta merevedése volt, és sehogy sem tudták elmulasztani, csak az ő esetében már igen kockázatos műtéttel.

A priapizmus alapvetően idegrendszeri probléma, de a problémát okozhatja betegség, stressz, a kamionsofőr esetében például gyógyszeres kezelés, a motorozó férfi állítása szerint pedig a motorozás is.

A házon belüli Totalbike.hu munkatársai elég sokat mentek már hasonló nyergekkel szerelt motorokon, de nem volt semmi hasonló panaszuk egyelőre.