Az amerikai Elizabeth Heath huszonnyolc éve tűnt el, és csak 2010-ben találták meg a maradványait egy csatornában. A vizsgálatok szerint a férje ölte meg a nőt. Az egykori vietnami veterán már előzetes letartóztatásban van.

Felesége meggyilkolásának vádjával letartóztattak egy hatvannyolc éves, egykori vietnami veteránt Connecticutban – írja a Daily Mail. A vád különlegessége, hogy John Heath egy huszonnyolc évvel ezelőtt elkövetett gyilkosság miatt fog majd bíróság elé állni. A férfi felesége, Elizabeth Heath1984-ben tűnt el, és a hatóságok sokáig a megoldatlan ügyek aktái közé helyezték az esetét, mivel hiába nyomoztak a nő után. A feleség eltűnésével kapcsolatban Heath egyébként azt vallotta a rendőrségen: a nő egyszerűen fogta magát, és elment, amíg ő aludt, magára hagyva férjét és akkor ötéves kislányukat.

Fordulat az ügyben 2010-ben állt be, amikor Heath és felesége egykori közös háza egy orvos birtokába került, aki a vízvezetékek felújítása közben gyanús csontdarabokra lett figyelmes. A meg nem nevezett orvos felismerte, hogy emberi maradványokról, egészen pontosan egy alacsony termetű nő combcsontjának darabjairól van szó. A rendőrség a vizsgálatok során megállapította, hogy a házban talált földi maradványok a huszonnyolc évvel ezelőtt eltűnt asszonyéi, aki ráadásul minden bizonnyal erőszakos halált halt: az állkapcsa és a karjai is több helyen el voltak törve.

A nyugdíjazásáig szobafestőként dolgozó Heath vallomása már annak idején több sebből vérzett, hiszen több, egymással ellentmondó dolgot is mondott, amikor kihallgatták felesége titokzatos eltűnése miatt. A barátai által is heves, erőszakos természetűnek ismert férfi ráadásul az asszony eltűnése előtti hetekben azt mesélte az ismerőseinek: tudja, hogy a nő megcsalja őt. Heath a bíróságon ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére még a saját anyja sem bízik fiában. "Már akkor is éreztem, hogy Johnnak valami köze van Elizabeth eltűnéséhez" - nyilatkozta az idős nő. Heath egymillió dolláros óvadék ellenében szabadulhat.