A napokban megjelent Rex Velvet, aki a seattle-i szuperhősök legádázabb ellenfele lett. A Guy Ritchie-filmekből ismerősnek tűnő figura keménykalapot, műbajszot és szemellenzőt visel, és sörnyitóval akar leszámolni ellenfeleivel.

Lassan közhelyszámba megy, hogy a világon talán elsőként az amerikai Seattle-nek saját igazi szuperhőse lett még 2011 januárjában. Az azonban döbbenetes új fejlemény, hogy a jó ügyet képviselő Phoenix Jones ellenfelére akadt, ugyanis megjelent a főgonosz a város utcáin - írja a Buzzfeed.

A munka ünnepén ugyanis egy video jelent meg a Youtube-on, ahol egy magát Rex Velvetnek (sic!) nevező fickó kikiáltja magát a washingtoni nagyváros főgonoszává. Egy videót is posztolt erről, amit a - litván pártnévnek is eladható - Social Villains Alliance (Szociális Gonoszok Szövetsége) készített. A video olyan, mint ha Guy Ritchie Sherlock Holmes-filmjeinek előzetese lenne: méregzöld színek, elegáns, keménykalapos fickó, koponyás bottal és egy sörnyitónak tűnő kínzóeszközzel.

A bajszos-sebhelyes Rex Velvet (azaz Bársony Király) néha elég indulatosan fröcsög a szuperhősökről. Magát a nép antihősének vallja, akinek tele a hócipője a janizó mitugrászokkal, akik nélkül szerint jobb hely lenne Seattle. Az arcát végül leleplező félszemű fószer a sörnyitót beledobja egy oszlopba, ahova Phoenix Jones arc van felfestve. Ja, és a végén köhög egy tüdőbajosat, hogy a felvételt pláne ne lehessen komolyan venni. (Rex Velvet megtalálható a Facebookon is.)

Phoenix maskarabálja azután kezdődött, hogy kétszer sem kapott segítséget: egyszer a kocsija ablakát törték be, megsebesítve a fiát, egyszer pedig egy barátját verték meg egy kocsma előtt. Phoenix ezért csatlakozott a más hősökkel együtt megalakított Rain City Superhero Movement-hez (azaz az Esős Város Szuperhős Mozgalmához). A mozgalmárok számára elő van írva, hogy vagy katonai vagy harcművészeti múlttal kell rendelkezniük.

Phoenix Jones nagyobb akciói

2011. január 2. - A hős elkeregetett egy autótolvajt, aki épp feltörte egy fickó kocsiját Lynnwoodban.

2011. szeptember 24. - Lefújt egy férfit paprikaszprével, mert az el akart lopni egy buszt.

2011. október 9. - Seattle-ben egy pub előtti verekedésbe keveredett a szuperhős, amiért bevitték az őrsre. Később kiderült, hogy jóhiszeműen megakadályozni próbált egy balhét, és szokás szerint a szpréjét használta.

2012. május 1. - Phoenix Jones és csapata az Occupy Mozgalom tüntetőit fújta le paprikaszprével, mert azok megostromoltak egy középületet egy tüntetés után.

(Forrás: Wikipedia)