Van, aki annyira utált dolgozni, hogy inkább levágta a lábát, egy másik kiábrándult melós pedig inkább az egyik ismerősét kérte arra, hogy lője meg őt, mert nem akar bemenni a munkahelyére.

Levágta a lábát

Az az osztrák férfi, aki saját kezűleg vágta le a saját lábát nem is olyan rég, minimum Guinness-rekorderi címet érdemelne, mint a legelszántabb munkakerülő. Az ötvenhat éves, munkanélküli férfi néhány nappal korábban kapott értesítést a helyi munkaügyi hivataltól, hogy legyen szíves megjelenni egy egészségügyi vizsgálaton, amely a munkaképességét volt hivatott felmérni. Emberünk viszont nem szeretett volna ismét visszamenni dolgozni, de nagyon nem: ezért kiment a sufniba, bokából levágta a lábát, majd magára hívta a mentőket. A csonkot az orvosoknak nem sikerült visszavarrniuk.

   saw450

Lelövette magát

Első helyezett osztrák lógósunkat szoros másodikként követi az a huszonegy éves, amerikai sorstársa, aki nem bajlódott megfázásra, vagy lázra való hivatkozással, hanem nemes egyszerűséggel megkérte az egyik cimboráját, hogy lője őt vállon, hogy ne kelljen dolgozia menni. A gondolatot tett követte, a férfi pedig azt hazudta később a munkahelyén, hogy egy mellette elhaladó autóból lőttek rá. A vizsgálatok során egyébként kiderült, hogy emberünk esetében jóval árnyaltabb a kép, mint osztrák kollégájánál: neki nem feltétlenül azzal volt baja, hogy dolgoznia kell menni, hanem azzal, hogy munkába állás előtt rendszeresen drogtesztet végeztek rajta, és ezt szerette volna nyilván érthető okokból elkerülni. Arról, hogy emberünk mit dolgozott, nem szól a fáma.

Azt hazudta, hogy megtámadták

A huszonhárom éves Steven Reid történetén néhány évvel ezelőtt már a fél Egyesült Királyság nagyon jót mulatott. A szállodai takarítóként dolgozó skót fiatalember szeretett volna egy szabadnapot, és ahelyett, hogy egyszerűen kivett volna egyet, jóval kreatívabb megoldáshoz folyamodott. Egy borotvapengével összevagdosta az arcát, illetve egy nagy kővel többször is megütötte a fejét és a testét, majd bement a rendőrségre, és bejelentette, hogy megtámadták, megverték és kirabolták. A dolog természetesen kiderült, és arról ugyan nem tudni, hogy Reidnek lett-e bármi baja a hazugságából, mindenesetre a vicces történetet csak annyival kommentálta, hogy: "Jobban jártam volna, ha egyszerűen beteget jelentek".

Anyja halálhírét keltette

A negyvenöt éves, pennsylvaniai Scott Bennett fájdalommentesebben csinálta. Ő csak a saját édesanyja halálát rendezte meg, hogy szabadnapot kapjon, méghozzá úgy, hogy még nekrológot is közzétett az egyik helyi újságban, csak azért, hogy legyen bizonyítéka az igazolt távolmaradásra. A férfit nem más buktatta le, mint a természetesen kiváló egészségnek örvendő édesanyja, aki a nekrológjával szembesülve döbbente hívta fel a szerkesztőséget, azok pedig közölték vele, hogy jobban jár, ha a fiától kéri számon a tettét. Bennett vélhetően nem tette zsebre azt a fejmosást, amit az öreg hölgytől kapott.

Még néhány fantáziadús indok

A fenti esetek természetesen csak a jéghegy csúcsát jelentik. A CareerBuilder.com weboldal nemrég név nélkül közzétette a legsúlyosabb lógási indokok toplistáját. Ezek szerint volt, aki azzal a sztorival próbált kibújni a meló alól, hogy a tizenkét éves lánya elkötötte a kocsiját, és meg kell őt találnia, mielőtt a rendőrség kapcsolja le, egy másik azt a mesét adta le, hogy a sógorát elrabolta egy mexikói drogkartell, egy harmadik azt mesélte, hogy megharapta egy szarvas, de volt, aki csak egyszerűen annyival hívta fel a főnökét: a fejére esett egy hűtőszekrény, és nem tud bemenni dolgozni.