Felesége meggyilkolásával vádolja az ügyészség a floridai Adam Kaufmant, a férfi azonban ártatlannak vallja magát, és 2007-ben elhunyt asszonya családja is mellette áll. Védője a felesége által használt barnító spray-re hivatkozik majd a tárgyaláson, az ő magyarázatuk szerint az ebben található vegyi anyagok okozhatták az asszony halálát. És azt is a barnító spray-vel szeretnék igazolni, hogy a házaspár között nem történt dulakodás.

Öt év telt el azóta, hogy Adam Kaufman holtan találta feleségét, Eleanora Kaufmant floridai otthonuk fürdőszobájában, ám az ügyet csak most tárgyalja a bíróság, írja a Huffington Post. Habár a nyomozás során a rendőrség egyértelműen arra a következtetésre jutott, hogy Kaufman mégsem aludta végig az éjszakát, ahogyan állította, valamint egyértelműen ő ölhette meg a feleségét - a kiérkező rendőrök szerint autójának motorháztetője meleg volt, és a fekvésnyomok az ágyban arra utaltak, hogy csak a feleség feküdt benne -, a férfi ártatlannak vallja magát, és ezt gondolják elhunyt asszonyával közös gyerekei és apósa, anyósa is.

A vegyi anyagok, azok a hibásak

Védője, William Matthewman Ruttner György-i magasságokig nyúló taktikát választott: a tárgyaláson azzal érvel, hogy az asszonyt nem ügyfele fojtotta meg, a haláláról a barnító spray tehet, amivel előző nap fújta be magát. Matthewman azt mondja, hogy a barnító spray-ben található vegyi anyagok - ki tudja, van-e benne arzén és mennyi, érvel az ügyvéd - bekerülhettek a véráramba, aminek következtében az asszonyra rátört egy roham, összeesett és meghalt.

Matthewman továbbá azt is állítja, hogy a fürdőszoba falán található barnító spray-s foltok alátámasztják a védelem álláspontját, miszerint a házastársak szerint nem történt dulakodás - a tucatnyi folt közül ugyanis csak egyetlen egy mosódott el, ami inkább arra utal, hogy valaki véletlenszerűen nekidőlt.

„Születése óta ismerem ezt a fiút. Egyszerűen kizárt, teljességgel kizárt, hogy bántotta volna azt a nőt, nagyon szerette” – mondta Kaufman egyik rokona, Herb Rough az NBC 6-nak 2009-ben, amikor a rendőrség kimondta, hogy a nyomozás adatai szerint Kaufman követhette el a gyilkosságot, majd vádemelési javaslattal megküldték az ügyet az ügyészségnek, ami hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság miatt vádat emelt a férfi ellen. Amennyiben elítélik, életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.