Gokarton menekült a betörőként dolgozó amerikai tinédzser

2012.05.10. 14:07
A tizennégy éves nashville-i fiú az eddigi nyomozás szerint úgy száz házba törhetett be, ezen kívül zsebtolvajként is eredményesen dolgozott. A betörések helyszínéről mindig gokarton menekült el.

A nashville-i rendőrség múlt pénteken letartóztatta azt a gyanúsítottat, aki az elmúlt két évben a város majdnem száz házába tört be – írja a Daily Mail. Az eset különlegessége, hogy a betörő egy tizennégy éves fiú, akinek a nevét fiatalkorú mivolta miatt nem hozták nyilvánosságra. A kora ellenére rutinos betörőmúlttal bíró fiú a betöréseken kívül még más bűncselekményeket is elkövethetett: vandalizmus és zsebtolvajlás is írható a számlájára.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a fiú igen kreatív módszerekkel dolgozott. Általában kifigyelte, hogy mikor hagyják el lakói hosszabb-rövidebb időre a kiszemelt házat, majd rendszerint a hátsó ajtót feszítette ki, és mindent elvitt, ami mozdítható volt. A meneküléshez és a lopott szajré elszállításához ráadásul igen rendhagyó módon egy gokartot használt. Lebukása alkalmával is ezen akart elmenekülni, ám egy szomszéd kiszúrta, hogy a kiszemelt ház hátsó bejárata körül settenkedik, és értesítette a rendőröket, akik akció közben csípték fülön az elszánt srácot.

stockfresh 1487075 member-of-racing-competition sizeM

"Igen kreatív és ügyes betörő a fiú. Örülünk, hogy elcsíptük: komoly kihívás elé állította a testületet" – nyilatkozta a letartóztatás utáni sajtótájékoztatón a helyi rendőrség képviseletében Horace Temple hadnagy. A rendőrök nagy része ugyanakkor sajnálja is az ifjú gonosztevőt, hiszen a hírek szerint a fiú árva, és gyakorlatilag senki nincs, aki nevelhetné. "Óriási kár, hogy egy ilyen intelligens gyerek előtt nincs egy követendő, pozitív minta, és ezért bűnözőként végzi" – sajnálkozott Temple. A fiúnak mindenesetre súlyos vádakkal kell majd szembenéznie a bíróságon: sorozatos, előre eltervezett betöréssel és tolvajlással vádolják.