Beperli Mitch Torbett a tennessee-i Signal Mountain városát, mert 36 órán keresztül előzetesben tartották azután, hogy nemrég letartóztatták a két éve halott ikertestvére által elkövetett bűncselekményért. A rendőrség azzal védekezik, hogy a bűnöző ikrek rendszeresen átverik őket azzal, hogy nem a saját nevüket adják meg nekik.

Mitch Torbett a tennessee-i Signal Mountain egyik lakosa a múlt héten bement az önkormányzathoz, hogy építési engedélyt szerezzen. A hivatalos eljárásnak megfelelően a személyi adatait végigfuttatták a rendszeren, majd Mitch Torbettet letartóztatták a hamarosan kiérkező rendőrök, hiába mondta a férfi, hogy az egészből semmit sem ért - írja a Daily Mail.

A férfi a rendőrségen kérte a rendőröket, hogy gondolják már át a dolgot, biztos valami félreértés történt. A rendőrök egy több mint két évvel korábban Louisianában elkövetett egyelőre nem tisztázott bűncselekmény miatt tartóztatták le a férfit. A kőrözésüknek megfelelően Mitch Torbettet.

A férfi 36 órát töltött összesen előzetesben, mire kiderült a félreértés. Mitch Torbettnek volt egy Mike Torbett nevű ikertestvére, aki két évvel ezelőtt meghalt, ő követte el a bűntényt Louisianában. Akkor letartóztatták a rendőrök, vallomást tett, aminek a végén még a Mike Torbett név szerepelt, a kőrözésre viszont már a Mitch Torbett kereült, így a rendőrök végig rossz embert kerestek.

Mitch Torbett úgy döntött, beperli Signal Mountain városát a neki okozott kellemetlenségek miatt. “Az elhunyt ikertestvéremmé változtam. Nem is tudom szavakba önteni, mennyire felkavart érzelmileg. Ha bíztak volna bennem, ha megadták volna a kételkedés lehetőségét, ha megtették volna, akkor ez az egész nem történik meg” - mondta Mitch Torbett a WRCB-nek.

Mire sikerült tisztáznia magát, addigra állítólag már el is indultak érte az FBI emberei, hogy átszállítsák Louisianába, hogy ott várjon majd arra, hogy megkezdődjön a tárgyalása.

Azt nem tudni, hogy Mike Torbett hogyan tudta átírni a nevet a kőrözésen, pláne úgy, hogy a vallomására még a saját nevét írta, de a rendőrség azzal védekezik, hogy a bűnöző ikrek mindig ezt csinálják.