Samantha Pecorarónak egy ritka betegség miatt szinte semmilyen szilárd ételt nem fogyaszthat. Még a brokkoli is hiányzik neki, és mivel nem felejtette el rajongását, amit az étkezés iránt érez, séffé válna felnőtten.

A 15 éves Samantha Pecoraro nagyon ritka betegségben szenved, aminek köszönhetően csak nyers krumplit ehet, a szervezete számára szükséges tápanyagokat pedig folyékony gyógyszerből kell megkapnia - írja a Daily Mail. Az eset érdekessége, hogy bár soha nem kóstolhat meg semmilyen ételt, Pecoraro nagy álma, hogy mesterszakács legyen.
Pecorarónak eozinofilek vannak a nyelőcsövében, ami miatt a fehérvérsejtek megtámadják az ételt az emésztőrendszerben.

“A lehető legdurvább kezelésen vagyok. Minden ételemet elvették. Én csak gyerek akarok lenni. Hiányzik a Meki, a sajt, a csirkehús, de még a saláta, az articsóka és a brokkoli is” - fakadt ki a lány, aki ha mégsem tudna ellenállni a kísértésnek, durva allergiás reakciókra számíthatna, hányna, hasmenése lenne, nagyon fájna a torka, és extrém szinten fáradna el.

“Most lett 15 éves, és nem kaphatott születésnapi tortát. Az ünnepek alatt nem ehetett a karácsonyi sütikből vagy a pulykából. Csak ült, és ette a krumpliját” - panaszolta el a lány édesanyja, hozzátéve, hogy nagyon fél tőle, mi lesz akkor, amikor öregebb korában megismerkedik egy fiúval, aki elhívná vacsorázni. Emellett szinte eltörpül a probléma, hogy a megfelelő tápanyagokat tartalmazó készítmény laza 2200 dollárba kerül havonta, azaz majdnem 500,000 forintba.

A Floridában élő Pecoraro ettől függetlenül természetesen normális életet szeretne, folytatja tanulmányait, és mivel nem felejtette el, mennyire szeret enni, profi szakács akar lenni, amolyan vak séfként, mert nem kóstolhatja meg a saját munkáját.

Az eozinofilekkel kapcsolatos betegségekkel foglalkozó orvos, Sean Jameson szerint ez a legkeményebb betegségek egyike. “Nagyon kevés fiatalt érint, de a baj, amit nekik okoz, mérhetetlen. A fiatalok közösen ebédelnek vagy vacsoráznak, együtt járnak meccsekre. Minden az evésről szól. Ráadásul nézni is kell az iskolában, ahogy a többiek étkeznek” - sorolta a bajokat, amit nagyjából 200,000 amerikainak kell elviselnie.