A kisfiú édesapja állítja: fogalma sem volt arról, hogy fia poggyászában egy darabokra szerelt pisztoly lapul. A fegyvert egy vámtiszt szúrta ki, miután átvilágították a kisfiú hátizsákját.

Egy darabokra szerelt pisztolyt találtak egy négyéves kisfiú poggyászában a Rhode Island-i T. F. Green nemzetközi repülőtéren – írja a CNN hírportál. A negyvennégyes kaliberű fegyver három darabra szerelve került elő egy rutinvizsgálat során.

A portál információi szerint a három darabra szétszedett fegyvert az édesapjával utazó kisfiú hátizsákjában lévő három plüssállatba – egy mackó, egy nyuszi és egy Miki egér-figura – rejtve találták meg a repülőtéri biztonsági szolgálat emberei, amikor rutinszerűen átvilágították az apa és fia csomagjait. A kisfiú édesapja állítja: fogalma sem volt arról, hogy mit rejt a fia csomagja.

Miután a fegyvert – és természetesen a bűnjelnek számító plüssállatokat – a biztonsági szolgálat emberei elkobozták, az apát és fiát felengedték a gépre, mert megítélésük szerint egyikük sem jelentett veszélyt az utasok biztonságára. Azt, hogy hogy kerültek a kisfiú játékaiba a fegyveralkatrészek, nemcsak a rendőrség, de az FBI is vizsgálja.