A tizennyolc kilósan kimúlt, hotdogzabáló macska és a fákról ugráló repülő feketemedve után Harry herceg, a törpevíziló is elpusztult. Mindhárom jószág hihetetlenül népszerű volt a netezők közt.

A héten harmadikként elpusztult Harry herceg, az interneten különösen nagy népszerűségnek örvendő törpevíziló – írja a Gawker. A portál információi szerint a háromhónapos kis jószág, aki szinte az összes, cukiságra fogékony internetező szívébe belopta magát, egy sérvműtéten esett át, és ezalatt hirtelen leállt a légzése, újraéleszteni pedig már nem tudták.

Az angol trónörökös, Harry herceg után elnevezett kis jószág márciusban tűnt föl először az interneten, és azonnal óriási sikert aratott az otthonául szolgáló Cargo Wildlife Ranch által készített párperces kisfilmek segítségével. A kedves kis állatot születése után nem sokkal az anyja nem volt hajlandó tovább táplálni, így az állatkert egyik munkatársa, Toni Inggs nevelte mostanáig, zömmel cumisüvegből táplálva. Harry hercegnek komoly Facebookos rajongótábora is volt, akik mindannyian szívből gyászolják kedvencüket.

Néhány nappal korábban egy másik netes híresség, a repülő medve is elpusztult, aki szintén a videómegosztókon lett ismert, mégpedig úgy, hogy valaki szerencsésen megörökítette, ahogy a kábítólövedék találta állat lezúg egy fáról. A fiatal feketemedvét a Colorado államban található Boulder közvetlen közelében fogták el, és miután megjelölték, elszállították egy közeli erdőbe. A jószág azonban vélhetően vissza szeretett volna kerülni a város közelébe, és útja közben elütötte egy autó.

A harmadik, napokban történt celebállat-halál pedig a világ legkövérebb macskájáé, a tizennyolc kilós Meouw-é volt, aki egész életében nem volt hajlandó mást enni, csakis hot dogot. A vicces kinézetű jószágot nyolcvanhét éves gazdája adta be az állatmenhelyre, mert már nem tudott tisztességesen gondoskodni róla, ott pedig megpróbálták diétára fogni Meouw-t, aki azonban csak néhány napig bírta hot dog nélkül: a szíve felmondta a szolgálatot.