Hatra emelkedett azoknak az elhunyt gyerekeknek a száma, akik pénteken váltak egy angliai háztűz martalékaivá. A rendőrség két embert gyilkossággal gyanúsít, a férfit és a nőt már őrizetbe vették. Az áldozatul esett család híres volt Nagy-Britanniában a 17 testvér miatt.

Egy 13 éves fiú halálával hatra emelkedett a pár napja tombolt angliai háztűz áldozatainak száma - jelentette a BBC. Derby városában, a Victoria Roadon gyulladt ki egy családi ház, ahol Mick Philpott lakott 17 gyerekével. A rendőrség szerint a férfi "bátos kísérleteket" tett, hogy mindegyikőjüket kimentse.

A hatóságok már pénteken gyanúsnak találták a tűz fellobbanásának körülményeit. Azóta őrizetbe is vettek egy 38 éves férfit és egy 28 éves nőt, a Guardian szerint először gyilkossággal gyanúsították meg őket, de később szabadon távozhattak. A 13 éves Duwayne mellett a tűz áldozatává vált a tízéves Jade, a kilencéves John, a hétéves Jack, a hatéves Jessie és az ötéves Jayden. Ők a helyszínen meghaltak, míg Duwayne a birminghami gyerekkórházban adta fel. A Philpott-házaspár végig mellette volt a BBC szerint.

"Az intenzív osztály csapatának legnagyobb erőfeszítései ellenére túl nagynak bizonyultak azok a sérülések, amiket Duwayne szenvedett el a tűzben" - mondta a kórház szóvivője, aki hozzátette, a kórház mélységesen együttérez a családdal. Őket egyelőre még nem tudták kihallgatni, így a rendőrség most szemtanúkat keres, akik péntek hajnali 3 és 4 óra között látták, mi történik a Victoria Roadon. Arra is felhívták a figyelmet, hogyha közösségi weboldalakon lát valaki bármi gyanúsat az esettel kapcsolatban, azonnal jelentse.

A közösség azonnal a család segítségére sietett. Szombaton a városi római katolikus templomban imádkoztak és virrasztottak a gyerekekért. Emellett online adakozásra szólítottak fel, hogy a befolyt összegből a család fedezni tudja a temetési költségeket.

Philpottékról annyit érdemes tudni, hogy a brit média sokat foglalkozott velük 2006-ban, amikor 14 gyerekük miatt nagyobb házat igényeltek a helyi tanácstól. A fokozott médiafigyelem 2007-ben sem lanyhult: Ann Widdecombe egykori konzervatív parlamenti képviselő egy hétre beköltözött Philpottékhoz, és ebből dokumentumfilmet forgattak. Mick Philpott egy talkshow-ban is megjelent.