Többször kellett már csonkolni azt az amerikai nőt, akinek a szervezetét egy seben keresztül húsevő baktérium támadta meg. A nő hálistennek túl fogja élni az élősködő támadását, de a gyógyszeres kezelés mellékhatásaként nem feltétlen emlékszik magára a betegségre sem.

Aeromonas hydrophila – ez a rendszertani neve annak a húsevő baktériumnak, ami megtámadta a 24 éves Aimee Copelandet – írja a Gawker. A betegség, ami a lányt megtámadta, ritka, az a fajtája, amellyel ő küzd, az pedig főképp.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Georgia állambeli Little Tallapoosa River közelében egy drótkötélpályán sérült meg, és beleért a seb a folyóba, ekkor került a seben keresztül a szervezetébe a baktérium. Azóta a mikroszkopikus élősködő miatt amputálni kellett az ujjait és az egyik lábát, sőt a hasa egy része is elhalt. A gyógyszerezés miatti mellékhatásként nem is emlékszik reggel arra, ami előzőleg történt vele, így még az is meglepetésként érheti, miért hiányzik a lába.

Mindezek ellenére Copeland a gyógyulás útjára lépett, amin az orvosai nem győznek csodálkozni. "Tényleg nem látjuk az egész szenvedési oldalát. A csodálatos túlélést látjuk" – mondta az apa, Andy Copeland. Ez nem csoda, mivel a ritka betegségben ötből egy ember biztosan meghal.