Laura Calvin és Sheri Green évek óta egy leszbikus párt alkotnak, és hosszú évek kínkeserves küzdelme után végre mindketten teherbe estek. Aztán jött az ultrahanggal a meglepetés: mindketten ikrekkel várandósak. A két hét különbséggel lezajlott két szülés óta az életük katonai rendben telik a négy gyerek miatt.

A floridai Naplesben lakó Laura Calvin és élettársa, Sheri Green ugyan leszbikus párt alkotnak, de a floridai jogszabályok nem gördítenek akadályt az elé, hogy gyermeket neveljenek. Így be is vállalták a dolgot. Aztán jött a meglepetés: az egy dolog, hogy mindketten teherbe estek, de mindketten ikreket szültek a végén. Ráadásul pár hét különbséggel - írja a Daily Mail.

A Calvin-Green páros három éve ügyködött a mesterséges megtermékenyítésen, de sikertelenül. 2009-ben már elvesztettek egy ikerpárt, Aident és Brandent, akikkel Calvin esett teherbe, de elvetélt. Minden pénzüket a megtermékenyítésre költötték - nem maradt a nyugdíjra félretett lóvéból, sem a hitelkártyájukon lévő keretből.

Orvosuk, Craig Sweet állt elő az ötlettel, hogy menjenek biztosra: ültettessenek be mindkettejükbe embriókat. Így is 1% esélyt kaptak a sikerre, de a hathetes ultrahang megmutatta a képtelent: mindketten ikrekkel lettek terhesek. A várandóság időszaka elég nehezen alakult számukra, a végefelé már ágyhoz szögezte őket a két-két magzat. Egy napra lettek kiírva, de tavaly tavasszal Calvin lebetegedett, és emiatt előrehozták a szülést.

Calvin egészséges gyerekeket szült ekkor, a lányt Briannának, a fiút Derricknek nevezték el. Green annyit stresszelt élettársa szülése miatt, hogy ő is a kiírtnál előbb fekhetett be a szülőszobába. Két héttel párja után két fiút szült, ők lettek Cason és Anthony (itt nézegethet képeket a boldog családról).

A Daily Mail szerint katonai szintű időbeosztás lépett életbe a két nő otthonában, hogy el tudják látni mind a négy babát. Ötszobás házukban egy szobában vannak felhalmozva a gyerekek, egy másik szoba pedig csak a pelenkázást és az öltöztetést szolgálja. Heti három alkalommal két bébiszitter váltja egymást, hogy amíg az anyukák dolgoznak, ellássák a csecsemőket, akik már egyévesek.

Nemrég írtunk egy nagyon hasonló történetről: ott egy heteró házaspár volt a főszereplő, akik szintén évek óta nem tudtak összehozni egy gyereket. Ezért béranyát is felfogadtak, hátha majd ő sikeresen kihord egy magzatot. A döbbenet akkor jött, amikor kiderült: az asszony és a béranya is terhes - ráadásul mindketten ikrekkel.