18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nőből férfivé operált Dávid jelentkezik a Való Világba

2012.05.18. 15:42
Dávid, aki még nem ért a nemátalakító műtétsorozata végére, négy héttel ezelőtt herebeültetésen és makkplasztikán esett át, elmondása szerint ilyen boldog, mint most, soha nem volt. Bár nem szívesen használja női neves bankkártyáját, arra azonban ügyel, hogy volt férje a gyerektartást ne Kovács Dávidnak utalja.

"Szeretnék ősszel jelentkezni a Való Világba, már mindenféle ember megfordult ott, ilyen, mint én, még nem. Én ezt abszolúte nem szégyellem, ez a betegség már az anyaméhben kiderül" – mondta a Velvetnek a Szilviából lett Dávid, és hozzátette, fele-fele arányban támadják és fogadják el őt az emberek. "Eddig, ha fizettek volna se mentem volna, ha azt mondták volna, hogy itt van tíz milla, akkor se. Ha bekerülök, akkor megismerik, hogy egy alkoholista, depressziós, befordult ember voltam régen, kiprovokáltam, hogy elhagyjon a férjem. Most akárki rám néz, egy boldog pasit lát. Ha csak azért szavaznak rám, hogy na majd lefürdik este, és azt megnézem, akkor már megérte." Kovács Dávid 2011 augusztus végén esett át a nemátalakító műtéten, vállalva arcát a nyilvánosság előtt. Szeptemberben négy hétig feküdnie kellett, ahogy ő fogalmazott, a hegekért a testén nagyon megszenvedett, de megérte. A szexuális életén és a pisilésen egyelőre nem változtatott a műtét, ezekhez még további beavatkozások kellenek.

Dávid a női neves bankkártyáját nem szívesen használja

A műtét akkor nyolc órán tartott, közben Dávid húgát hívta Szilvia/Dávid volt férje, aki sokkot kapott a hírtől. "A kislány apukája nagyon sokáig nem beszélt velünk, maximum a gyerektartásról beszélgettünk. A mai napig nem írattam át a bankkártyámat a régi nevemről, hogy azzal se idegesítsem, hogy Kovács Dávid Balázsra kell utalnia a gyerektartást. Megmaradt a régi nevemen, de most a kislányom nevére fogok nyitni egy bankszámlát. Most úgy ahogy beszélgetünk, de nem tudja ezt feldolgozni. Valahol megértem, ő becsapva érzi magát" – mondta Dávid, aki férfiként Magyarországon egyedülálló módon a lánya anyja. Éveken át engedett a társadalmi nyomásnak, megpróbált nőként élni abban a testben, amibe született, de az több öngyilkossági kísérletig sodorta.

 transz1

"A házasságunkban voltak jelek, egy férfi szeretne minél többet, ugye a tesztoszteron, én meg nagyon nem. Elsőre terhes lettem, akkor kilenc hónapig megvolt az okom, hogy miért ne. Furcsa volt a terhességem is, anyu tartotta bennem a lelket, végül császárral született meg a lányom. Nem tudom, miért, de nem tudtam megszülni. A lányomnak idézőjelben két apja van, én ugyanúgy apai szigorral neveltem." Dávid a női neves bankkártyáját egyébként sem szívesen használja, húsvét körül pánikgombot nyomott egy biztonsági őr azért, mert két fiatalembert látott egy női névre szóló bankkártyával. "Jött egy biztonsági őr, kérdeztem a haveromat, mi ez? A biztonsági őr az egész sort megállította, nagyon ciki volt, mindenki engem nézett. Az őr CB-n mondta hangosan, hogy itt áll két fiú. A haverom azt mondta, te ne már, most azt hiszik, hogy én vagyok. Mondom, nem mindegy?"

Az erekcióhoz még műtét szükséges

A dunántúli férfi az év végére tervezi, hogy teljesen férfivé válik, hátravan az implantátum behelyezése amitől erekciója lesz, illetve a húgycsőképzés, amiről mindenki inkább lebeszélné. "A húgycsőképzést nagyon nem akarja a doki, azt mondta, komoly szövődményei lehetnek. Azt nem Tizedes doktor csinálja, hanem egy urológus, egész egyszerűen a végén kivezetik. Az egész számból a nyálkahártyát használják ehhez fel, de ez veszélyes műtét. Az a baj, hogy elfertőződhet, még a vesémet is elfertőzheti, ödémás lehet, kilökődhet, de én szeretném. Ha az a veszély fennáll, hogy az egész fütyi leesik, akkor nem vállalom." Orvosai és családtagjai tanácsa ellenére azért ragaszkodik a húgycsőképző műtéthez, mert szeretne minél férfiasabb lenni. Például amikor elmegy a haverokkal sörözni, nem szeretne a bokorban ülve pisilni. A rizikós műtét mellett még át kell esnie pár műtéten ahhoz, hogy végleg "kész" legyen. "Négy hete volt a herebeültetésem makkplasztikával együtt. Lesz egy korrekciós műtét, hogy vékonyabb legyen, a hossza az teljesen jó most, de nagyon vastag, 8-9 centi átmérőjű, erre azért nincs igazán befogadókészség. Az implant behelyezése is hátra van, ennek segítségével két-három nyomással erekcióm lesz. Orgazmusom is lesz, de gyerekeim nem. Sokan kérdezik, hogy lesz-e magömlésem, de az nem lesz."

 transz2

A transznemű Dávidon az augusztus végi műtét során több mint 18 centis péniszt kreált orvosa, Dr. Tizedes György. Áprilisban már heréi is lettek, Dávid barátnője szerint ugyan nem száz százalékig, de nagyon hasonlít az általános férfi nemi szervre. "Nem egy lépcsős ez a folyamat, de élvezem az élet minél percét. Ilyet, hogy uszoda meg strand, soha. Az én bőrömet nem érte 32 évig napfény, takartam magam, most pedig barna vagyok. Lerí rólam a boldogság, minden percben. Azt látom, hogy kíváncsiak rám az emberek, megnéznek a csajok farmerban is, lehet, egy-kettő azt hiszi, hogy ki van tömve. Ugyan párkapcsolatban élek, attól függetlenül nagyon jó érzés, hogy kapom a visszajelzéseket. Van amikor rendesen ajánlatot tesznek, például a Facebookon is, hogy találkozzunk, és sokan írnak, hogy milyen jóképű vagyok."

A Big Brother 5-öt transznemű nyerte Angliában 2004-ben

2004-ben a férfiből lett nő, Nadia Almada nyerte meg a Big Brother ötödik szériáját, a játékosok előtt titkolta transzszexualitását, a nézők azonban tudtak mindent. 71 nap után megnyerte a játékot, népszerűsége Alekoszéhoz hasonló, 74%-os fölénnyel nyert.

Az OEP tájékoztatása szerint a közfinanszírozottan elvégzett nemátalakító műtétek száma Magyarországon 2011-ben összesen öt darab volt, 2010-ben hat ilyen műtétet végeztek. A transzszexualizmus főkódja F6400, a műtétsorozatot csak részlegesen támogatja a TB.