Az elmúlt időszakban három kannibált ítéltek halálra és végeztek ki nyilvánosan Észak-Koreában – írja a Daily Mail. A három elítélt egyike nemcsak fogyasztotta, de árulta is az emberhúst – állítja a lap, disszidensek információira hivatkozva. A menekültek szerint az éhínséggel küzdő Észak-Koreában nem ritka, hogy valaki ráfanyalodik az emberhúsra, ezt pedig a hatóságok kíméletlenül megtorolják.

A három kivégzett közül egyik a munkatársát gyilkolta meg, majd a holttest egy részét megette, a maradékot pedig a piacon próbálta értékesíteni. Másikuk még három évvel ezelőtt ölt és evett meg egy kislányt a különösen nagy nyomorban tengődő Hyesan városában. A harmadik eset részletei nem ismertek.

A világtól szinte teljesen elzárt Észak-Koreában állandó éhínségben és szegénységben élnek az emberek. Egy 2001-ben disszidált észak-koreai tisztviselő információi szerint a kilencvenes évek közepén tomboló nagy éhínség után százszámra akadtak olyan esetek, amikor a kiéhezett emberek a saját embertársaik húsára fanyalodtak.