Priscilla Chan általános iskolai tanár, szereti a kutyákat, a főzőműsorokat, és néhány éve nem dolgozik, most végzett az orvosin. A férje ugyanis elég gazdag: ő Mark Zuckerberg Facebook-alapító. Portré.

Mark Zuckerbergék ismerősei május 19-én azt hitték, a Facebook-alapító és barátnője, Priscilla Chan egy szűk körű (százfős, szóval a körülményekhez képest szűk körű) bulival ünnepli, hogy Chan sikeresen elvégezte az orvosi egyetemet. Ehhez képest összeházasodtak, ami a Facebookon közzétett fotójuk alapján nem volt valami kicsattanóan vidám esemény. Mondjuk Zuckerberg majdnem mosolyog.

Mint a Buzzfeed megjegyzi, végre egy alkalom, amelyen Zuckerberg nem a megszokott kapucnis pulóverében nyomul, ám ennél sokkal érdekesebb, hogy menyasszonya mennyire visszafogott és elegáns volt, még a gyűrűjét sem nyomta a vendégek, vagy a fotósok arcába. Máshol sem visel hivalkodó ékszereket, csipkés ruhája pedig mutat is valamit, meg nem is. Mindezek miatt szerintük Priscilla Chan a szilíciumvölgy Kate Middletonja.

A hasonlóság nyilván nem teljes: Priscilla Chan, egyelőre úgy tűnik, sosem lesz akkora stílusikon, mint Vilmos herceg felesége. Az esküvői ruhája is erre enged következtetni – most komolyan, a csipke és a fátyol nélkül ez a szett bármilyen kerti partin helytálló lenne. Katt a képre!

Ki ez a nő?

A Facebookos profilja alapján Priscilla Chan néhány évig általános iskolai tanárként dolgozott, azonban 2008-ban abbahagyta, hogy tanulmányait folytassa. Most diplomázott az orvosin, de valószínűleg nem fogja hülyére dolgozni magát a milliárdos férje mellett. "Szeretem a Food Networköt, a meleg helyeket, a napon aszalt paradicsomot és a diétás A&W-t. Egyszerű lény vagyok."

És valóban: szereti a Green Dayt, a Red Hot Chilli Pepperst, a Harry Potter-regényeket, Taylor Swiftet és a Gleet. Egyébként angolul, kínaiul és spanyolul is beszél. Idén nyáron Peruba terveznek utazni, alighanem ez lesz a nászútjuk.

A Business Insider úgy tudja, Chan elég komoly feltételeket szabott a kapcsolatukban: így például, hogy minden héten randevúznak egyszer, és van legalább száz perc szabadidejük, amelyet egyedül, munka és egymás nélkül töltenek el. Ugyanitt arról is írnak, hogy a pár 2003 óta ismeri egymást, Zuckerberg házibulijában találkoztak, a vécé felé, sorbanállás közben. 2010-ben költöztek össze. 2011-ben lett közös kutyájuk. Sok időt töltenek a szabadban, társasozni is szeretnek, vasárnaponként pedig ázsiai kajákat főznek és esznek.